Ουγγαρία: «Απίθανο» έκρινε ο πρωθυπουργός Ορμπάν το ενδεχόμενο η Ρωσία «να καταπιεί όλη τη Δύση»

Ο φόβος ότι η Ρωσία ενδέχεται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ είναι αβάσιμος, εκτίμησε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ενώ πρόσθεσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει τα όρια των δυνατοτήτων της Μόσχας.

Η Ουγγαρία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αρνείται να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022. Η Βουδαπέστη επιθυμεί επίσης να εξαιρεθεί από το μακροπρόθεσμο σχέδιο του ΝΑΤΟ στήριξης της Ουκρανίας, με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών να το χαρακτηρίζει «παράλογη αποστολή».

Ο εθνικιστής Ορμπάν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, τονίζει κατά την προεκλογική του εκστρατεία για τις ευρωεκλογές ότι η ψήφος των πολιτών θα καθορίσει την πορεία του πόλεμου και της ειρήνης στην Ευρώπη.

«Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε έναν σοβαρό και δύσκολο πόλεμο με τους Ουκρανούς», δήλωσε ο Ορμπάν στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό. «Αν οι Ρώσοι ήταν αρκετά δυνατοί για να νικήσουν τους Ουκρανούς με τη μία, θα το είχαν ήδη κάνει», εκτίμησε.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός σημείωσε εξάλλου ότι οι στρατιωτικές ικανότητες του ΝΑΤΟ ξεπερνούν κατά πολύ αυτές της Ουκρανίας, κατά συνέπεια είναι απίθανο η Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του ΝΑΤΟ.

«Δεν θεωρώ λογικό η Ρωσία, η οποία δεν μπορεί καν να κερδίσει την Ουκρανία, ξαφνικά να έρθει και να καταπιεί ολόκληρο τον δυτικό κόσμο», επεσήμανε. «Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι εξαιρετικά μικρές».

Ο Ορμπάν είπε ότι θεωρεί τις προειδοποιήσεις για τη ρωσική απειλή προοίμιο μιας μεγαλύτερης εμπλοκής της Δύσης στον ουκρανικό πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος