«Σήμερα δεν μας ανησυχεί κάτι. Όλο το βράδυ πυροσβέστες έμειναν στα μέτωπα. Οι περισσότερες εστίες έχουν αντιμετωπιστεί» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, Κώστας Ζώμπος αναφερόμενος στις πυρκαγιές σε Πάρνηθα, Κερατέα και Σταμάτα.
Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους της εκπομπής Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίνζο «οι πιθανές αναζωπυρώσεις θα είναι ο μεγάλος κίνδυνος τις επόμενες μέρες αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής θα συνδράμουν για να μην υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».
Σύμφωνα με τον κ. Ζώμπο χθες «Κυριακή ήταν η δυσκολότερη μέρα της αντιπυρικής περιόδου» επισημαίνοντας ότι ο Ιούνιος «έκλεισε» πάρα πολύ άσχημα. «Ως Περιφέρεια συνδράμαμε στην Κερατέα με 15 υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου στην Πάρνηθα, την ίδια ώρα με 10 υδροφόρες και 3 μηχανήματα και στον Διόνυσο. Στη Σταμάτα είχαν διατεθεί 10 υδροφόρες και ένα μηχάνημα μέχρι εκεί μέχρι αργά το βράδυ, ενώ σε όλη την Περιφέρεια Αττικής βρίσκονταν 11 μηχανήματα σε ετοιμότητα για να συνδράμουν όπου χρειαστεί», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής.
Και όπως τόνισε η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει, όποτε χρειαστεί, στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αναφορικά με το τι μπορεί να προκάλεσε τις εκδηλώσεις των τριών πυρκαγιών απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν κάποια ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές.
Όσον αφορά τα ακαθάριστα οικόπεδα απάντησε ότι το θέμα δεν έχει διευθετηθεί παρά το αυστηρό χρονοδιάγραμμα που έχει επιβληθεί στους οικοπεδούχους ενώ εστίασε και στην προσωπική ευθύνη: «Όσα πρόστιμα και αν επιβληθούν, όσες πλατφόρμες και αν ανοίξουν, πρέπει να γίνει σε όλους μας πλέον συνείδηση ότι τουλάχιστον στη δική μας ιδιοκτησία, από τη μεριά του ιδιοκτήτη, αλλά και εμείς ως κράτος, ως πολιτεία, να καθαρίζουμε αντίστοιχα τις περιοχές ευθύνης ο καθένας, για να μπορέσουμε να έχουμε, αν όχι καθόλου, τουλάχιστον λιγότερες εστίες».
Πηγή: Συνδέσεις
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος