Οι Ευρωεκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία : Οι συμμετοχές, το κλίμα και οι αναμενόμενες ανατροπές

Σύνταξη : Πολυδεύκης Παπαδόπουλος

Η προεκλογική κατάσταση στις δύο μεγαλύτερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την Γαλλία και τη Γερμανία και οι διαφαινόμενες από τις δημοσκοπήσεις ανατροπές σε αμφότερες της «πολιτικής τάξης» των παραδοσιακών δυνάμεων είναι τα θέματα που εξετάζονται στην εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» (Α’ Πρόγραμμα, Σάββατα και Κυριακές 12.00-13.00)  

Οι Ευρωεκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία : Οι συμμετοχές, το κλίμα και οι αναμενόμενες ανατροπές

Οι συμμετοχές και το κλίμα στη Γαλλία ενόψει των ευρωεκλογών, το μεγάλο προβάδισμα του χώρου της Λεπέν και το σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό του κόμματος του Μακρόν που έρχεται δεύτερο, η κατάσταση των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων που έχουν πιθανότητες εκλογής ευρωβουλευτών και το ποιές συνέπειες μπορούν να δημιουργήσουν οι ανακατατάξεις στην χώρα του Εξαγώνου είναι το ζήτημα που αναλύεται στο α’ μέρος. Προσκεκλημένη είναι η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου που ζει χρόνια στη Γαλλία και η οποία, εκτός από το λογοτεχνικό έργο της, ασχολείται με κοινωνικές και πολιτικές αναλύσεις επίκαιρων θεμάτων. Τελευταίο σχετικό βιβλίο της κυκλοφόρησε με τίτλο « Στο πλοίο των τρελών-Οδηγίες χρήσεως» (Εκδ. Πατάκης) με κείμενα που, μεταξύ άλλων, παρουσιάζουν τη σημερινή κατάσταση της Ευρώπης.

Οι Ευρωεκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία : Οι συμμετοχές, το κλίμα και οι αναμενόμενες ανατροπές

Η πολιτική κατάσταση στη Γερμανία που αφορά τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, το ποιες δυνάμεις συμμετέχουν, τι συσχετισμοί διαμορφώνονται με την άνοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Χριστιανοδημοκρατών και της Εναλλακτικής για τη Γερμανία και την κάθοδο των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων, Φιλελεύθερων), καθώς και το κατά πόσον διεξάγεται συζήτηση για τα ευρωπαϊκά πράγματα ή μόνον για τα εσωτερικά  ήταν τα θέματα που αναπτύσσονται στο β΄μέρος. Συμμετέχει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο Γιώργος Παππάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος