Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Έντονη κριτική άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για τους εμβολιασμούς, την οικονομία, τα ελληνοτουρκικά.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης εκτός από αναποτελεσματικός έχει γίνει και κουραστικός. Επαναλαμβάνει τον εαυτό του καθημερινά σε πανελλήνια μετάδοση.

Έτσι και στη σημερινή του συνέντευξη μας είπε ότι έχει κάνει τα πάντα τέλεια στην πανδημία, παρά το γεγονός ότι είναι εκτός ελέγχου μετά από 6 μήνες lockdown.

Υιοθέτησε επίσης όσα μέχρι χθες απέρριπτε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε άνοιγμα της εστίασης ως μέσο αποσυμφόρησης των πλατειών.

Επέμεινε στην άρνηση ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους με πρόβλεψη διαγραφής μέρους του, επέμεινε στην άρνηση ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στρώνει το έδαφος για χιλιάδες λουκέτα και αθρόες απολύσεις με τη λήξη των ανεπαρκών μέτρων στήριξης.

Το χειρότερο ωστόσο, ήταν ότι είπε με θράσος πως θέλει να μειώσει τις ανισότητες, την ώρα που το μόνο που μειώνει είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων, τους μισθούς τους μέσα από την κατάργηση του 8ώρου, των συλλογικών συμβάσεων, τις απλήρωτες υπερωρίες και φυσικά τη φορολογία στοχευμένα κυρίως για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όσο για την Επιτροπή λοιμωξιολόγων, αφού ισχυρίζεται πως 95 στις 100 φορές συντάσσεται με τις εισηγήσεις τους, αντί να νομοθετεί την ασυλία τους και την απαγόρευση κλήσης τους ως μάρτυρες σε οποιαδήποτε διερεύνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, τι φοβάται και επιμένει να αρνείται να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα; Η απάντηση είναι απλή: Θέλει να κρύψει την «ατομική ευθύνη» του ίδιου και των υπουργών του.

ΚΚΕ

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι ο «οδικός χάρτης» της κυβέρνησης της ΝΔ σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα χαράσσεται με κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των συμφερόντων των πολλών.

Γι’ αυτό ανακοινώνει άνοιγμα δραστηριοτήτων χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, μέσα μεταφοράς και χώρους εκπαίδευσης. Οι επικίνδυνες δηλώσεις ότι «βρισκόμαστε στο τέλος της περιπέτειας» καταρρέουν μπροστά στα καθημερινά στοιχεία της πανδημίας.

Γι’ αυτό ακόμα και τώρα, με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός από μόνος του δεν μπορεί να είναι η τελειωτική απάντηση στην πανδημία, αρνείται την ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, την πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα και ασφαλή εμβόλια, η οποία σκοντάφτει στις δεσμεύσεις της ΕΕ και στους ανταγωνισμούς των φαρμακευτικών ομίλων.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση, ενώ έχει τεράστιες ευθύνες για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες, αρνείται να πάρει μια σειρά μέτρα που θα μπορούσαν να δώσουν μια ουσιαστική ανακούφιση. Αρνείται να καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος, να επαναφέρει το αφορολόγητο όριο, να προχωρήσει σε γενναία διαγραφή των χρεών. Τα σημερινά μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά βάση ωφελούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες για τους οποίους παρέχεται νέα, μόνιμη μείωση της φορολογίας, αλλά και του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους».

Γι’ αυτό από την μία η κυβέρνηση αναφέρεται στην «δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας» αλλά από την άλλη αποκρύπτει, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα, ότι το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ είναι μία νέα αλυσίδα για τους λαούς της Ευρώπης και τον ελληνικό λαό, που θα την πληρώσει με σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα όπως η επιβολή της 10ωρης δουλειάς.

Τέλος, η ατζέντα της οικονομικής συνεργασίας των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων Ελλάδας – Τουρκίας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των δύο λαών, οι οποίοι θα πληρώνουν το μάρμαρο των διευθετήσεων που δρομολογούνται στην κατεύθυνση της συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με την εποπτεία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Ο λαός χρειάζεται να διαμορφώσει τον δικό του οδικό χάρτη για να μην πληρώσει ξανά τα σπασμένα της νέας κρίσης, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δικών του σύγχρονων αναγκών ενάντια στην στρατηγική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου.

Ελληνική Λύση

Την ώρα που η κυβέρνηση περνούσε τροπολογία αμνήστευσης των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως «θριαμβευτής» στην διαχείριση της πανδημίας. Πανηγυρισμοί πάνω στα αποκαΐδια της κοινωνίας και της οικονομίας για τα μάτια του κόσμου, αλλά ασυλία στους συνεργούς των εγκληματικών λαθών, τους οποίους η κυβέρνηση προστατεύει ακόμα και από ενδεχόμενη κλήση ως μάρτυρες σε δικαστήριο! Συνεχής εξαπάτηση για να κρύψουν τα εγκλήματα.

Μιχάλης Κριθαρίδης, εκπρόσωπος Τύπου ΜέΡΑ25

Τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη του μιλούσε για την μετάβαση των ευθυνών στους πολίτες μέσω των self tests και του εμβολιασμού, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση από την πλευρά του ορισμένων προσωρινών ημίμετρων για την οικονομία που μετέθεταν και την οικονομική ευθύνη της Κυβέρνησης για το μέλλον, οι Υπουργοί του προχωρούσαν ένα ακόμα πραξικόπημα στη Βουλή. Με σκανδαλώδη τροπολογία-πρόκληση, της τελευταίας φυσικά στιγμής, η Κυβέρνηση νομοθετεί το πλήρες ακαταδίωκτο της επιτροπής των ειδικών. Φαίνεται πως η επιχείρηση μετάθεσης των ευθυνών από τον κ. Μητσοτάκη και την εγκληματική Κυβέρνηση του, ολοκληρώνεται πλήρως, όχι μόνο με την μετακύληση των ευθυνών της ίδιας της Κυβέρνησης στους πολίτες, αλλά και με την θέσπιση ενός ιδιότυπου «ανεύθυνου» μιας επιτροπής που πολλές φορές έχει γίνει αποδεδειγμένα εργαλείο για την επιβολή των πολιτικών της Κυβέρνησης και τα πρακτικά της οποίας ακόμα αγνοούμε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος