ΟΑΣΘ: Συνωστισμός στα λεωφορεία-Πρόστιμα στους εργαζόμενους που δεν κάνουν rapid test

Array

Με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα να καλπάζει και τη Θεσσαλονίκη να ξαναζεί ημέρες του περσινού μαύρου Νοέμβρη, ο συνωστισμός μέσα στα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται. Ωστόσο, δεκάδες εργαζόμενοι στον Οργανισμό αρνούνται ακόμη να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ, με τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, περισσότεροι από 300 είναι οι εργαζόμενοι, στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα, με ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών να μην κάνουν τεστ για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες.

Οι εργαζόμενοι στους οποίους έχει υποβληθεί πρόστιμο, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την επιβολή του και έχουν καταθέσει ενστάσεις.

Συμφωνά με τον ΟΑΣΘ, όλες οι ενστάσεις θα εξεταστούν από επιτροπή που θα συγκροτηθεί και, όπου έγινε λάθος, τα πρόστιμα θα ακυρωθούν.

Στο μεταξύ, από κύκλους της διοίκησης του ΟΑΣΘ, σε σχέση με την σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού, διευκρινίζεται ότι:

– Ο ΟΑΣΘ ούτε αποφασίζει για πρόστιμα, ούτε τα επιβάλλει, ούτε μπορεί να τα σβήσει.

– Από τις 15 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί με σχετική εγκύκλιο (επισυνάπτεται) για την υποχρεωτικότητα των διαγωνιστικών ελέγχων.

– Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με σοβαρότητα ότι δεν ήταν ενημερωμένος για κάτι που ισχύει σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή την υποχρέωση των ανεμβολίαστων να κάνουν συγκεκριμένο αριθμό τεστ, κάθε εβδομάδα.

– Η εφαρμογή της νομοθεσίας δεν είναι «επιλογή» κανενός, αλλά δέσμια υποχρέωση.

– Σε περίπτωση που ο ΟΑΣΘ δεν εφαρμόσει τον νόμο, θα είναι υπόλογος.

– Όσοι επιμένουν να μην εμβολιάζονται οφείλουν να τηρούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, απέναντι στους συναδέλφους τους, απέναντι στην κοινωνία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΗΤΣΑΛΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος