Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί (8/11/2021) στα γραφεία του ΟΑΣΘ, επί της οδού Παπαναστασίου, καθώς δεκάδες εργαζόμενοι καταθέτουν ενστάσεις, ζητώντας να ακυρωθούν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν, επειδή δεν έκαναν rapid test, ως όφειλαν, βάσει των μέτρων για τον κορονοϊό.
Τις τελευταίες εβδομάδες, κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο τουλάχιστον 300 εργαζόμενοι, τα οποία ανέρχονται ακόμη και στα 1.500 ευρώ , σε περιπτώσεις ορισμένων που δεν πραγματοποίησαν τεστ κατά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.
Σύμφωνα με μέλη του σωματείου εργαζομένων, πολλά από τα πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί είναι εντελώς παράλογα, καθώς κάποιοι έλειπαν σε κανονική άδεια, συνεπώς δεν είχαν υποχρέωση να κάνουν τεστ αλλά παρόλα αυτά τους επιβλήθηκαν πρόστιμα, ενώ άλλοι έκαναν τα τεστ, ωστόσο αυτά, για κάποιο λόγο, δεν εμφανίστηκαν στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ, Γιώργο Σκόδρα, όλες αυτές οι περιπτώσεις θα εξεταστούν από την επιτροπή που θα συγκροτηθεί και όπου έγινε λάθος, τα πρόστιμα θα ακυρωθούν και τα χρήματα θα επιστραφούν.
Στον ΟΑΣΘ, εργάζονται 1.750 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 581 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ δεν διαθέτουν και πιστοποιητικό νόσησης έως και πριν από έξι μήνες.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος