Ο Ρόμπερτ Τζόμπσον, «Νονός του βασιλικού ρεπορτάζ», μιλά στο ΕΡΤNews: Η Κέιτ αποτελεί αίνιγμα – Στο Παλάτι έχουν χάσει την αξιοπιστία τους

Σύνοψη
  • Το Παλάτι πρέπει να σπάσει την σιωπή του επισημαίνει ο βασιλικός σχολιαστής μετά τις θεωρίες συνομωσίας που προκάλεσε η ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφίας στην ημέρα της μητέρας
  • Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντα του πριν το καλοκαίρι εκτιμά ο βασιλικός σχολιαστής

Ο Ρόμπερτ Τζόμπσον, «ο Νονός του βασιλικού ρεπορτάζ» όπως τον αποκαλεί η Wall Street Journal, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος που εξιστορεί τη βασιλική ιστορία εδώ και 30 χρόνια μιλά στo ΕΡΤNews και την ανταποκρίτρια Νατάσα Καντζάβελου για την Κέιτ Μίντλετον, τις φήμες και το Παλάτι.

Ανταπόκριση-Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου 

Η Κέιτ αποτελεί αινιγματική προσωπικότητα αποκαλύπτει ο βασιλικός συντάκτης της αγγλικής εφημερίδας Evening Standard, ο οποίος αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το βιβλίο του για την πριγκίπισσα της Ουαλιας το οποίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

«Η Κέιτ αποτελεί αίνιγμα. Ακόμα κι αν γράφω βιβλίο γι αυτήν, είναι δύσκολο να συλλέξω πληροφορίες γι’ αυτήν. Είναι πολύ κλειστή, είναι τελειομανής και θέλει να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Σαν μητέρα, είναι μια ανεξάρτητη γυναίκα που ανταποκρίνεται στο έργο που έχει αναλάβει, κυρίως σε σχέση με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις πολύ σοβαρά. Υποστηρίζει τον Γουίλιαμ με κάθε τρόπο αλλά έχει και τη δική της ατζέντα», εξήγησε στη Νατάσα Καντζάβελου.

Το Παλάτι πρέπει να σπάσει την σιωπή του επισημαίνει ο βασιλικός σχολιαστής, μετά τις θεωρίες συνομωσίας που προκάλεσε η ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφίας στην ημέρα της μητέρας.

«Νομίζω ότι (στο Παλάτι) έχουν χάσει κάπως την αξιοπιστία τους αλλά μπορούν να την ξανακερδίσουν δεν είναι το τέλος του κόσμου. Έχουν χάσει την αξιοπιστία τους στα μίντια καθώς η φωτογραφία δεν ήταν αυθεντική. Σε σχέση με την βασιλική οικογένεια σε σχέση με το βίντεο και τους ψιθύρους στο διαδίκτυο, θα μπορούσαν να το χειριστούν καλυτέρα και να μην προκαλούν όλες αυτές τις θεωρίες συνομωσίας. Θα πρέπει να δίνουν αυθεντικό υλικό αλλιώς παραπληροφορούν το κοινό και κανείς δεν θα τους πιστεύει», είπε.

Ο Ρόμπερτς Τζομπσον, ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Νταϊάνα, υπογραμμίζει ότι δεν τίθεται καμία αμφιβολία για την αυθεντικότητα της φωτογραφίας που δημοσίευσε η εφημερίδα Sun. «Είναι ξεκάθαρη η φωτογραφία της Κέιτ και ξεκάθαρη η φωτογραφία του Γουιλιαμ. Δεν έχει επεξεργαστεί, ωστόσο δεν είναι κατανοητό γιατί να υπάρχουν αμφιβολίες αλλά συνήθως, έτσι συμβαίνει πάντα», τόνισε.

«H Kέιτ θα προσπαθήσει να παραστεί στην παραδοσιακή βόλτα της οικογένειας στην εκκλησιά την Κυριακή του Πάσχα
Αν θα την συμβούλευα, νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα. Αλλιώς θα τους δούμε μετά τις σχολικές διακοπές του Πάσχα, στα μέσα Απριλίου», ανέφερε.

Τι είπε για τον Κάρολο

Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντα του πριν το καλοκαίρι εκτιμά ο βασιλικός σχολιαστής των βρετανικών ειδησεογραφικών δικτύων BBC και Sky News. Αν μπορούσα να συμβουλεύσω την Κέιτ, καλό θα ήταν, στα μέσα Απριλίου να κάνει επίσημα την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, επισημαίνει ο ίδιος στο ΕΡΤNews.

«Ήταν σεκταριστικό για κάποιον που είναι σε καλή φυσική κατάσταση και κάνει σωστή διατροφή να του συμβεί αυτό σε μια ηλικία των 74 ετών και μάλιστα σε λιγότερο από δυο χρόνια από την διαδοχή. Υπόκειται στην θεραπεία αλλά συνεχίζει κατά μέρος τις υποχρεώσεις του με τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους πρέσβεις. Λαμβάνει το κόκκινα κουτιά και τα έγγραφα που πρέπει να επιμεληθεί. Αλλά ήταν έκπληξη. Ακούει τους γιατρούς του και παίρνει τον χρόνο του. Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντα του, μάλλον πριν το καλοκαίρι, ίσως στην παραδοσιακή παρέλαση, Trooping the colour».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος