Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην έναρξη του διεθνούς Συνεδρίου της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων (1991-2021) από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, σε συνεργασία με φορείς της Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια διακονίας».

Η πανηγυρική, εναρκτήρια συνεδρία, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Παναγιώτατος Οικουμενικὸς Πατριάρχης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 26 έως την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 16.30, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, στην κεντρική είσοδο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ (από την πλευρά της Εγνατίας).

Στόχος του Συνεδρίου είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «να αναδειχθεί το πολυσχιδὲς έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, του μακροβιότερου στον θρόνο της Κωνσταντινούπολης όλων των εποχών, και ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον σύγχρονο κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί από αύριο 25 Μαΐου τη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος. Διαβάστε περισσότερα:

Σε Θεσσαλονίκη και Άγιον Όρος θα βρεθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος