Σε Θεσσαλονίκη και Άγιον Όρος θα βρεθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Το Άγιον Όρος και τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επισκεφθεί στο τέλος Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Το πρόγραμμά του περιέχει πλήθος εκδηλώσεων ενώ και οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν και να τον ακούσουν από κοντά.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατόπιν πρόσκλησης της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, του δήμου Καλαμαριάς και του δήμου Θερμαϊκού.

Κατά την πρώτη ημέρα της άφιξης του, θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Καλαμαριά, ενώ την επομένη θα παραστεί μεταξύ άλλων στη θεμελίωση του sensory park, ενός πάρκου για άτομα με αναπηρίες που θα κατασκευαστεί στην Καλαμαριά και σε εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών από τη μικρασιατική καταστροφή.

Την τρίτη ημέρα, θα ξεναγηθεί με καραβάκι στην ακτογραμμή του δήμου Θερμαϊκού, ενώ η επίσκεψή του θα ολοκληρωθεί το πρωί της 1ης Ιουνίου με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Μηχανιώνα και επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των προσφύγων της μικρασιατικής καταστροφής.

Πριν τη Θεσσαλονίκη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος από τις 27 έως τις 29 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος