Ο Ν. Δένδιας για τη μοριοδότηση στελεχών του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Σκύρο

«Το σύνολο των στελεχών που υπηρετούν στη νήσο Σκύρο λαμβάνουν μοριοδότηση Φρουράς Κατηγορίας IV, όπως με απόλυτη σαφήνεια αποτυπώνεται στο πεδίο Κατηγορίας Φρουράς της καρτέλας αναλυτικής μοριοδότησης και σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής υπουργικής απόφασης (ΥΑ). Ειδικότερα, η εγγραφή “Καρυστίας” στο πεδίο “Τόπος” της καρτέλας αναλυτικής μοριοδότησης αφορά στην τήρηση του τύπου και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την ορθότητα της μοριοδότησης των στελεχών, τα οποία υπηρετούν στη νήσο Σκύρο, ενώ αυτή προκύπτει βάσει της, κατά το έτος 2014, γεωγραφικής διαίρεσης των Φρουρών ανά την επικράτεια». Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Γιώργος Μαρίνος και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Μοριοδότηση στελεχών του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη νήσο Σκύρο».

«Σε κάθε περίπτωση, έχουν ήδη εκδηλωθεί με μέριμνα του ΓΕΣ οι ενδεδειγμένες ενέργειες, προκειμένου το συγκεκριμένο πεδίο (Τόπος) της καρτέλας μοριοδότησης να αντιστοιχηθεί με την ισχύουσα διοικητική διαίρεση της χώρας, κατά την οποία η νήσος Σκύρος υπάγεται διοικητικά στην ΠΕ Ευβοίας», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τον ίδιο, «τα στελέχη, πλέον της μοριοδότησης που λαμβάνουν από την υπηρεσία τους στη Φρουρά της Σκύρου, δηλαδή στο πεδίο “αντικειμενικά κριτήρια”, μοριοδοτούνται ομοίως στο πεδίο “επιχειρησιακή βαρύτητα”, κατά τα καθοριζόμενα στην ανωτέρω ΥΑ. Επίσης, τα στελέχη λαμβάνουν επιπλέον μόρια στο πεδίο “επιχειρησιακή ετοιμότητα”, λογιζομένου του έργου, της αποστολής και των ιδιαίτερων απαιτήσεων, που η Μονάδα – Ανεξάρτητη Υπομονάδα στην οποία υπηρετούν καλείται να φέρει εις πέρας».

Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε ότι «το πλαίσιο των μεταθέσεων των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων ρυθμίζεται σύμφωνα με τον ν. 3883/2010 (Α’ 167) και εξειδικεύεται με τη συναφή Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) Φ.411/12/362832/Σ.8977/26-11-2021 (Β’ 5700), με τα οποία εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αντικειμενικότητα των μεταθέσεων. Σύμφωνα με την ανωτέρω ΥΑ, τα στελέχη καλύπτουν θέσεις που αντιστοιχούν στον βαθμό και την ειδικότητά τους, κατά τις διακρίσεις του άρθρου 3 του ως άνω νόμου, τα καθορισθέντα στους ισχύοντες Πίνακες Οργάνωσης Υλικού (ΠΟΥ) και τις υπηρεσιακές απαιτήσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις αναφυόμενες υπηρεσιακές ανάγκες. Οι αρμόδιες διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων καταρτίζουν και τηρούν επετηρίδες ετησίως με τη μοριοδότηση του στρατιωτικού προσωπικού, κοινοποιώντας την καρτέλα αναλυτικής μοριοδότησης στα στελέχη της αρμοδιότητάς τους και παρέχοντας τυχόν διευκρινήσεις στους ενδιαφερομένους».

«Τυχόν προτάσεις που αφορούν στη μοριοδότηση των στελεχών του Στρατού Ξηράς, αλλά και εν γένει διορθωτικές παρεμβάσεις που ενδεχομένως να προκύψουν από την εφαρμογή της ισχύουσας υπουργικής απόφασης, θα εξεταστούν σε μελλοντική αναθεώρησή της μέσω της θεσμοθετημένης προς τούτο διαδικασίας αξιολόγησης των υποβαλλόμενων προτάσεων», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος