Ο καθημερινός «Γολγοθάς» για τα άτομα με προβλήματα όρασης

Ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», έχει καθιερωθεί παγκοσμίως η 15η Οκτωβρίου με στόχο τη διάδοση της σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα άτομα με προβλήματα όρασης, την ανεξάρτητη διαβίωση τους και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή τους μετακίνησή.

Οι δυσκολίες της καθημερινότητας των ατόμων με δυσκολίες στην όραση συχνά είναι ανυπέρβλητες στις μεγαλουπόλεις όπως η Θεσσαλονίκη. Το Λευκό Μπαστούνι αποτελεί σήμα κατατεθέν της τυφλότητας και δίνει το αίσθημα της αυτονομίας και της μη εξάρτησης από φυσικό συνοδό, εξηγεί η Κατερίνα Λορέντζου, Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών – Περιφερειακής Ένωσης Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με προβλήματα όρασης είναι τα εμπόδια. Αντικείμενα όχι σταθερά αλλά μετακινούμενα, που τοποθετούνται στα πεζοδρόμια, είτε ως κουτιά σε περίπτερα, ράφια καταστημάτων, για πωλήσεις ειδών, διαφημιστικές πινακίδες, κ.α. Η κ. Λορέντζου, αναφέρεται στις υποδομές που υπάρχουν στην πόλη, αλλά δεν αρκούν για την αυτόνομη κίνηση των ατόμων. Να διορθωθούν οι ηχητικοί σηματοδότες, που είχαν τοποθετηθεί προ 15ετίας τονίζει η κ. Λορέντζου, να απομακρύνονται κλαδιά, σκουπίδια και άλλα αντικείμενα από τα πεζοδρόμια, μηχανάκια, και ΙΧ οχήματα, από χώρους που στέκονται εμπόδια στα λευκά μπαστούνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος