Ο καιρός από τον Π. Γιαννόπουλο: Άπνοια, ομίχλες και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά – Πρωτοχρονιά με άρωμα… άνοιξης (video)

Array

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα αλλά και αύριο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, θα είναι η άπνοια, η αυξημένη υγρασία που θα περιορίσει την ορατότητα και θα δημιουργήσει ομίχλες, αλλά και οι υψηλότερες από τα κανονικές θερμοκρασίες.

Το θερμόμετρο θα πέσει και κάτω από το μηδέν στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Στην προοπτική του καιρού με ήπιο καιρό αναμένεται να είναι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και οι επόμενες ημέρες μέχρι λίγο πριν τα Φώτα. Μάλιστα, λίγο από τη Δευτέρα ,ξανά λίγο η θερμοκρασία θα ανέβει φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα επανέλθει στην χειμερινή του τροχιά προς την ημέρα των Φώτων.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη: Προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα το πρωί και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος