Ο Δημήτρης Ιτούδης μιλά αποκλειστικά στην ΕΡΤ: Όλα κρίθηκαν στο μοιραίο τρίτο δεκάλεπτο

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά για την περιπέτεια της Εθνικής στο Eurobasket 2022. Οι επόμενες επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας, είναι τον ερχόμενο Νοέμβριο στο «παράθυρο» του δεύτερου γύρου των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023.

«Η αγάπη του κόσμου ήταν κάτι που αφουγκραστήκαμε, αισθανθήκαμε και διαπιστώσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μας στο Eurobasket», τόνισε ο προπονητής. «Κάναμε ένα σπριντ για να καταφέρουμε να γίνουμε ομάδα» συνέχισε. Ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό της Εθνικής, τόσο αυτούς που παρακολουθούσαν τους αγώνες από τις συχνότητες της ΕΡΤ όσο και αυτούς που δαπάνησαν χρήματα για να την χειροκροτήσουν από κοντά. Αναφορικά με αυτό που κατάφεραν ως ομάδα απέναντι στην Γερμανία, ο κ. Ιτούδης έδωσε βαρύτητα στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου όπως είπε εκεί φάνηκαν όλα. «Αναμφίβολα δεν καταφέραμε αυτό που θέλαμε, αλλά πρέπει να πούμε ότι η Γερμανία έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι». Σημείωσε ωστόσο πως θεωρεί ότι έθεσαν τις βάσεις για κάτι γερό.

Σχετικά με το μέλλον της ομάδας, με την τωρινή της σύσταση ο διεθνής προπονητής τόνισε ότι συνήθως οι εθνικές ομάδες είναι μικρής διάρκειας. Εντούτοις, «προφανώς έχει μέλλον» ευχόμενος όλοι οι παίκτες να είναι υγιείς, για να δώσουν το παρόν όσοι κληθούν να υπερασπιστούν τα χρώματα της εθνικής ομάδας της χώρας.

«Όλοι οι αθλητές θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση της Εθνικής», είπε, αφού εξήγησε ότι στον δρόμο της επιστροφής μίλησε με κάθε παίκτη ξεχωριστά και αποκάλυψε συγκεκριμένα ότι σε καμία περίπτωση ο αποκλεισμός της ομάδας δεν έχει αποθαρρύνει τον αστέρα του μπάσκετ, Γιάννη Αντετοκούνμπο αναφορικά με την σχέση που έχει «χτίσει» με την Εθνική, όπως αποδεικνύει συνεχώς στο παρκέ.

Ερωτηθείς εάν το «κλειδί» για την επιτυχία είναι η ομαδικότητα ή ένας μεγάλος παίκτης, απάντησε ότι είναι ο συνδυασμός και των δύο. «Το μπάσκετ έχει να κάνει με συνεργασίες, είναι ομαδικό άθλημα και χρήζει ουσιαστικής προσφοράς από όλους».

«Δεν είμαι μάντης για να προδικάσω το αποτέλεσμα, ούτε θέλω να κάνω προβλέψεις, αλλά με το ερώτημά σας μου δίνετε μία καλή πάσα να πω ότι οι ομάδες που είναι αυτήν την στιγμή σε τετράδα, είναι ομάδες που έχουν μία συνοχή, συνέπεια και συνέχεια με τα προπονητικά τους team χρόνια τώρα», απάντησε ο coach αφού του ζητήθηκε να κάνει μια πρόβλεψη για τον νικητή του Eurobasket. Δεν δίστασε ακόμη να δώσει πολλά συγχαρητήρια στην Ισπανία η οποία, όπως είπε, δείχνει το δρόμο με το να διεκδικεί μετάλλια για τουλάχιστον μία δεκαετία και πάρα πάνω. Όσο για το ποιος είναι ο καλύτερος από αυτούς που έχουν φτάσει στη φάση των τεσσάρων, είπε ότι «και οι 4 ομάδες έχουν 25% πιθανότητες».

Ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι η συμφωνία του με την εθνική μπάσκετ είναι τριετής λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και τόνισε ότι τα επόμενα ραντεβού της Εθνικής είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Ένα κέρδος είναι ότι έχω λάβει πολλά τηλεφωνήματα από ακαδημίες ομάδων και φίλων που διατηρούν ακαδημίες, όπου οι εγγραφές έχουν αυξηθεί κατά 80%-90%-100%. Η συμπεριφορά των αθλητών και η αυθεντικότητα αυτής της ομάδας ήταν ξεκάθαρη».
Τέλος, ευχήθηκε να είναι υγιείς όλοι οι αθλητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος