Ο Άλμπερτ Μπουρλά μιλά για το τέλος της πανδημίας – Τι δήλωσε στο ABC για τη συχνότητα των εμβολίων

Κρεμασμένος από τα χείλη του CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, είναι ο πλανήτης περιμένοντας από τον άνθρωπο που κρατά στα χέρια του τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων να μάθει ποιες είναι οι προβλέψεις του για την πανδημία.

Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC ανέφερε ότι μέσα σε ένα χρόνο θα ξεμπερδέψουμε με τον κορονοϊό και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ενώ όπως δήλωσε, είναι πιθανό να χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας στον George Stefanopoulos, o Άλμπερτ Μπουρλά τοποθετήθηκε ως προς τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προέβλεψε ότι η πανδημία «θα τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο». Ο τελευταίος υποστήριξε μάλιστα, πως οι πολίτες είτε θα εμβολιαστούν και θα έχουν έναν καλό χειμώνα είτε διαφορετικά, το πιο πιθανό σενάριο είναι να νοσήσουν και ενδεχομένως να χρειαστεί να νοσηλευτούν και στο νοσοκομείο.

«Μέσα στον επόμενο χρόνο πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς» είπε χαρακτηριστικά ο CEO της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, που μαζί με την BioNTech πρώτοι διέθεσαν στην αγορά το εμβόλιο για την καταπολέμηση του Covid-19.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μπουρλά στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, «αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους καινούριες μεταλλάξεις του κορονοϊού και έτσι πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε τη ζωή μας αλλά θα κάνουμε κάθε χρόνο εμβόλιο. Το πιο πιθανό σενάριο κατ’ εμέ είναι ότι, επειδή ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται και οι μεταλλάξεις δεν θα εξαφανιστούν, θα χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο αλλά μένει ακόμα να το δούμε. Πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα».

Σχολιάζοντας την έγκρισή της τρίτης δόσης από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για ηλικιωμένους και ευάλωτους ο κ. Μπουρλά είπε χαρακτηριστικά: «Ανυπομονούμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όλους αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία».

Δείτε στο ακόλουθο τιτίβισμα τις δηλώσεις του Άλμπερτ Μπουρλά στο ABC.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος