Νοσηλευτές: Το μοναδικό ανθρώπινο αποτύπωμα στη μοναχική πορεία της covid-19

Array

Εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας. Άνθρωποι που καλούνται να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να σώζουν ζωές. Ένας από αυτούς είναι ο κ. Γιώργος Μπαλιόζογλου, χρόνια στη υπηρεσία της υγείας, ο οποίος γνωρίζει επί της ουσίας τον ορισμό του νοσηλευτή. Ο ίδιος λέει στην κάμερα της ΕΡΤ3, ότι οι νοσηλευτές έχουν να κάνουν 24/7 με ασθενείς και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαθέτουν πάντα ψυχικά αποθέματα και τα δικά τους τα προβλήματα να τα αφήνουν σε δεύτερη μοίρα.

Το ίδιο και η κ. Χριστίνα Δημόνη, με εμπειρία χρόνων, η οποία μιλά για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του συγκεκριμένου λειτουργήματος. Λέει ότι απαιτούνται πολύ υψηλές σωματικές και ψυχικές αντοχές και ότι πλέον όλοι οι υγειονομικοί βρίσκονται στο στάδιο της κόπωσης, όμως συνεχίζουν το έργο τους με αμείωτη ένταση.

Η πανδημία άλλαξε πολλά πράγματα στις ζωές όλων μας. Ένα από αυτά είναι να ξανακοιτάξουμε τους ανθρώπους στον τομέα της υγείας και να θυμηθούμε πόσο σημαντικοί είναι στην συνοχή της κοινωνίας. Είναι αυτοί που συντροφεύουν τους ασθενείς, καθώς πολλές φορές αποτελούν το μοναδικό ανθρώπινο αποτύπωμα στη μοναχική πορεία της νόσου.

Τις ημέρες νοσηλείας του ασθενούς, καθένας βιώνει μόνος του τον προσωπικό του γολγοθά. Είναι τότε που μαζί με τους νοσηλευτές γίνονται μία οικογένεια κι αυτό είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί κανείς συναισθηματικά. Καθημερινά οι υγειονομικοί έρχονται αντιμέτωποι με τα πιο αντιφατικά συναισθήματα, ακροβατώντας ανάμεσα στον φόβο, την αγωνία αλλά και την ελπίδα και την υπέρτατη χαρά, σε περίπτωση θετικής έκβασης των περιστατικών.

Ο  ρόλος του ήρωα βέβαια, δεν τους αποδίδεται μόνο στην περίοδο της πανδημίας…Οι εργαζόμενοι στην υγεία είναι στις επάλξεις σε κάθε συνθήκη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΗΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΛΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος