Ν. Παπαθανάσης στο Πρώτο: Οι μικρομεσαίοι έχουν στη διάθεσή τους 26 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ-Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει τα στοιχεία (audio)

“Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, και την Αναπτυξιακή Τράπεζα η οποία δίνει δάνεια με προνομιακούς όρους”. Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί»

Ο κ. Παπαθανάσης απέρριψε την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης επωφελήθηκαν μόνο 140 πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορία στο να διαστρεβλώνει τα στοιχεία». 

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο ανάκαμψης, 26 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, και 19 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και πιάνει μια υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα 26 δισεκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ πηγαίνουν μόνο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν μπορούν να πάρουν χρήματα οι μεγάλες επιχειρήσεις. Στο δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης αριθμητικά οι μικρές πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι ο ίδιος αριθμός με τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά όπως καταλαβαίνετε οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν και μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχέδια. Ωστόσο, οι μικρές πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να πάρουν δάνεια με 0,35 % επιτόκιο και με 1% οι μεγάλες».

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε επίσης ότι για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και για τις μεσαίες υπάρχει η ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα με δισεκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα για χιλιάδες επιχειρήσεις που παίρνουν δάνεια με προγράμματα που δεν πληρώνουν επιτόκιο. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν προγράμματα όπως το ΤΕΠΙΧ 3, όπου οι μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι μεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να πάρουν και πρόγραμμα με εγγύηση του του ελληνικού δημοσίου ή με απομείωση επιτοκίου. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος