Νέα αποστολή για το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στη Μεσόγειο έως τον Απρίλιο

Στο πλαίσιο της  αμυντικής αποστολής CLEMENCEAU 22  που αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας της Γαλλίας με τους παράκτιους συμμάχους της στη Μεσόγειο, το  αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle αναλαμβάνει νέα αποστολή που ξεκίνησε απο  χθες και θα διαρκέσει έως τον Απρίλιο του 2022.

Πρόκειται για την 14η κατά σειρά, με διάρκεια από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2022.

Στο σκάφος βρίσκονται 1200 ναύτες, 22 Rafale, 2 αεροσκάφη επιτήρησης Hawkeye, 3 ελικόπτερα.

Κοντά στο αεροπλανοφόρο, αναπτύσσεται η αεροναυτική δύναμη (Task Force 473) αποτελούμενη απο 3 φρεγάτες, ένα σκάφος ανεφοδιασμού και ένα πυρηνικό υποβρύχιο.

Νέα αποστολή για το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στη Μεσόγειο έως τον Απρίλιο
(US Navy via AP)

Σε συνεργασία με τις συμμαχικές ναυτικές δυνάμεις, η αεροναυτική δύναμη θα συμπεριλάβει πολυάριθμα ξένα σκάφη κατά τη διάρκεια της αποστολής. Η αεροναυτική δύναμη θα αναπτυχθεί σε ένα περίπλοκο στρατηγικό περιβάλλον με αυξανόμενες περιφερειακές εντάσεις. Η ανάπτυξη της στρατιωτικής αυτής δύναμης, μοναδικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζει τη σημασία που επιδίδει η Γαλλία στην ελευθερία δράσης και κυκλοφορίας στη θάλασσα και στους αιθέρες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό στη δύναμη αυτή θα ενταχθούν σκάφη από συμμαχικές ναυτικές δυνάμεις εντός της ΕΕ (Ελλάδα, Βέλγιο, Ισπανία) και του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Καναδάς) με σκοπό την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων απο κοινού για την προάσπιση των συμφερόντων της Ευρώπης.

Έτσι υπογραμμίζεται και η υποστήριξη της Γαλλίας στην στην ελευθερία δράσης και κυκλοφορίας στη θάλασσα και στους αιθέρες την ώρα που βρίσκεται στην εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για έξι μήνες.

Νέα αποστολή για το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στη Μεσόγειο έως τον Απρίλιο
( Philippe Lopez, via AP)

Η αεροναυτική δύναμη θα συμμετάσχει επίσήσεις στην επιχείρηση CHAMMAL, το γαλλικό σκέλος της επιχείρησης INHERENT RESOLVE, και θα συνεισφέρει στη μάχη κατά της ανασυγκρότησης του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή. Τέλος, θα είναι σε θέση να ενισχύσει τις επιχειρησιακές δεσμεύσεις της Γαλλίας στο πλαίσιο της ΕΕ (EUNAVFORMED IRINI), του ΝΑΤΟ και της περιοχής ευθύνης του SACEUR (Supreme Allied Command for Europe).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος