ΝΑΤΟ: Με το βλέμμα στο Αφγανιστάν – Αποφάσισαν τη συνέχιση των επιχειρήσεων στο Ιράκ (video)

«Η Ελλάδα ισχυρός σύμμαχος σε ΝΑΤΟ, Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της Διάσκεψης της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που ολοκληρώνει αύριο τις εργασίες της στην Αθήνα.

Οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ατλαντικής Συμμαχίας, αποφάσισαν τη συνέχιση των επιχειρήσεων στο Ιράκ, σε συνεννόηση με τη Βαγδάτη. Η παραμονή του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο «κλειδώνουν» επίσης από την στρατιωτική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, την ώρα που το βλέμμα στρέφεται στο Αφγανιστάν.

To μήνυμα του πρωθυπουργού

«Η Ελλάδα είναι σταθερά προσηλωμένη στη Δύση ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.  Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις συμβουλές και τις προτάσεις σας. Η Ελλάδα είναι ισχυρός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά του ο Υπουργος Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισήμανε γι’  ακόμη μια φορά προς τους Αρχηγούς των ΕΔ της Συμμαχίας ότι βρισκόμαστε και πάλι προ των πυλών μεταναστευτικής κρίσης λόγω της επικράτησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

«Περνάμε μια περίοδο σημαντικών προκλήσεων στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένου και του κινδύνου εισόδου μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. Πρέπει να συνεργαστούμε αποτελεσματικά για να αποφύγουμε μια κρίση στα σύνορα μας»

«Από χθες ο Αρχηγός των ΕΔ έχει στείλει το μήνυμα ότι η Κρήτη αναβαθμίζεται τόσο σε συμμαχικό αλλά κυρίως σε εθνικό επίπεδο με την αναβάθμιση των στρατιωτικών υποδομών ώστε η αποτρεπτική ισχύς να βρίσκεται πολύ πιο κοντά στις εξελίξεις στη Μεσόγειο.»

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισήμανε ότι «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στη Ανατολική Μεσόγειο πάντα σεβόμενη τις σχέσεις καλής γειτονίας, συνεργασίας και σεβόμενη το διεθνές δίκαιο.»

Αναβαθμίζεται η Κρήτη

Ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, επισήμανε τους νέους κινδύνους που αναδύονται για τη Συμμαχία.

«Επιθετική συμπεριφορά Ρωσία, η Κίνα, νέες τεχνολογίες αλλάζουν τις ισορροπίες, κυβερνοεπιθέσεις πιο συχνές και πιο ανησυχητικές, και η κλιματική αλλαγή με τους κινδύνους που επιφέρει», ανέφερε ο Ρομπ Μπάουερ.

«Οι σύμμαχες χώρες αναγνωρίζουν την σημασία της Ελλάδας στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπως και τη συνεισφορά της χώρας σε επίπεδο τυποποίησης νατοϊκής εκπαίδευσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος