Ν. Βούτσης στο Πρώτο: Να δοθεί παράταση στις αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Έρχεται αλλαγή συσχετισμών (audio)

«Εύλογο το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

Χαρακτήρισε «ακραία και μη αναλογικά μέτρα», τις στερήσεις μισθών και τις αναστολές εργασίας στους υγειονομικούς και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αναπτυχθεί μια κουλτούρα πειθούς.

Για όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται, ο κ. Βούτσης πρότεινε να προωθηθούν σε άλλες θέσεις που δεν θα έρχονται σε άμεση επαφή με τον κόσμο. «Δεν θα δώσουμε λύσεις στο 100% πάνω στην ατζέντα την οποία διαμορφώνει η κυβέρνηση, η οποία δεν έλαβε μέτρα σε χώρους εργασίας, μέσα μεταφοράς και στα σχολεία που ανοίγουν, ώστε να πείσει την κοινωνία ότι όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη. Μη ζητάτε οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης να μπουν στο 100% στις λεπτομέρειες των ποινών που έχει στο μυαλό του ο κ. Κικίλιας. Ας πρότεινε άλλα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις απόψεις του Παύλου Πολάκη στο ζήτημα του εμβολιασμού, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αντέτεινε ότι η απόφαση του κεντρικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα, ήταν ομόφωνη. «Επί απόψεων επιστημονικών, όσο ακραίες και αν είναι και όσο και όσο και αν θεωρούμε ότι δεν συμβάλουν καθόλου – όπως η άποψη του Παύλου Πολάκη – στο να υπάρξει μια κουλτούρα πειθούς, το μόνο που ισχύει η ριζική και δημόσια έκφραση της πλειοψηφίας», σημείωσε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι «ξεκινούν για τρίτη συνεχή φορά χωρίς να έχουν μειωθεί τα παιδιά μέσα στην τάξη, και χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας». «Η κυβέρνηση σπεύδει ασθμαίνοντας να αντιληφθεί όσα δεν κάλυψε. Δια της υποχρεωτικότητας και των απαγορεύσεων δεν πρόκειται να το λύσει το πρόβλημα», σημείωσε.

Ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για φανεί και από τις δημοσκοπήσεις μια αλλαγή στους συσχετισμούς δυνάμεων. «Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν θα αποτυπώνεται μόνο σε μια μικρή αλλά ποιοτική σμίκρυνση των ποσοστών της ΝΔ, όπως συμβαίνει αυτό το διάστημα, αλλά και σε μια θετική αναζήτηση εναλλακτικής πρότασης προς την κατεύθυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υποστήριξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος