Μ. Γιαννάκος στο Πρώτο: Ζητάμε παράταση, να εμβολιαστούν τουλάχιστον όσοι υγειονομικοί το επιθυμούν (audio)

«Καλούμε τους λίγους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί, οι λίγοι που έχουν απομείνει, να πάνε να εμβολιαστούν. Θα πρέπει να ξεπεράσουν τους φόβους που έχουν, ενδεχομένως, την οργή, τον θυμό, επειδή η πολιτεία δεν στάθηκε δίπλα. Όμως εμείς θα πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε, γιατί πρώτοι από όλους χάσαμε 27 συναδέλφους από κορονοϊό, 50 πέρασαν το κατώφλι των εντατικών ως ασθενείς και σώθηκαν. Έχουν εμβολιαστεί πάνω από 70.000 συνάδελφοι και κανείς δεν έπαθε απολύτως τίποτα στην υγεία του», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η ΠΟΕΔΗΝ, είπε ο πρόεδρός της, έχει ζητήσει συνάντηση και έχει μεταφέρει την πρότασή της στο Υπουργείο, για παράταση στην προθεσμία που έχει δοθεί.

«Η ροή των εμβολιασμών έχει αυξηθεί, γιατί όταν χάνεις τον μισθό σου και ζεις από αυτόν, δεν είναι εύκολο πράγμα. Μέχρι 31/08 όποιος κάνει την πρώτη δόση δεν θα μπει σε αναστολή, γι’ αυτό και λέμε ότι αν υπήρχε λίγος χρόνος ακόμα, όλα θα κυλούσαν ομαλά. Γι’ αυτό ζητάμε λίγο χρόνο, ακόμα και μέρες. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς που τουλάχιστον το επιθυμούν να εμβολιαστούν. Στην κατεύθυνση της αναστολής καθηκόντων χωρίς μισθό και στην απορρύθμιση της δημόσιας υγείας, έχουμε εξαγγείλει κινητοποιήσεις».

Χαρακτηριστικά, ο κ. Γιαννάκος, ανέφερε πως «μέχρι τις 31/08 ένας νυχτερινός γιατρός, νοσηλευτής θα πάει στο νοσοκομείο και 12 το βράδυ θα του πουν το βράδυ φεύγεις γιατί είσαι σε αναστολή».

Εκτιμά, πως θα υπάρχει απορρύθμιση της δημόσιας υγείας, γιατί θα κλείσουν ζωτικής σημασίας λειτουργίες των νοσοκομείων καθώς υπάρχουν γιατροί ανεμβολίαστοι που είναι μοναδικοί στην ειδικότητά τους και υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό σε εξειδικευμένα τμήματα που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν.

«Είναι μια γιατρός σε νοσοκομείο της Πελοποννήσου, η οποία έκλεψε από το ταμείο 250.000€ και μετά από 2 χρόνια παίρνει τον μισό μισθό της. Έχουμε έναν ο οποίος βίαζε. Καταδικάστηκε, φυλακίστηκε και παίρνει 2,5 χρόνια τον μισό του μισθό. Ένας ανεμβολίαστος ο οποίος είναι στην πρώτη γραμμή 18 μήνες, θα φύγει σε αναστολή, χωρίς ένα ευρώ μισθό. Οπωσδήποτε το κράτος θα πρέπει να φροντίσει οι άνθρωποι αυτοί να ζήσουν τις οικογένειές τους».

Ο κ. Γιαννάκος τέλος, υποστήριξε πως οι δομές υγείας δεν είναι έτοιμες να αναπληρώσουν τις θέσεις που θα μείνουν κενές. «Ο νόμος προέβλεπε ότι θα γίνουν προκηρύξεις με τρίμηνες συμβάσεις. Ακόμα αυτό δεν έχει ξεκινήσει. Θα ξεκινήσει 10 Σεπτέμβρη περίπου, θα ολοκληρωθεί τέλος Οκτώβρη, άρα δυο μήνες τα νοσοκομεία θα είναι με μείον προσωπικό. Σε επικουρικό προσωπικό που είναι 2 χρόνια, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για 3 μήνες, άρα θα είναι δύσκολο να βρουν. Ήδη κόπηκαν οι κανονικές άδειες και μελετώνται επιχειρησιακά σχέδια για καταργήσεις κλινικών, για αναστολή χειρουργείων, αυτό σημαίνει ότι θα την πληρώσουν τα non covid περιστατικά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος