Ν. Παππάς στο Πρώτο: Πρώτη φορά οι κατήγοροι αποσύρουν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου – Πολιτική σκοπιμότητα της ΝΔ (audio)

«Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι ίδιοι οι κατήγοροι αποσύρουν τον σκληρό πυρήνα και το βασικό κατηγορητήριο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε καμία Προανακριτική επιτροπή. Είναι ενδεικτικό της κατασκευής και της μεθόδευσης των πολιτικών μας αντιπάλων».

Αυτό τόνισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, σχολιάζοντας το πόρισμα της πλειοψηφίας στην Προανακριτική Επιτροπή.

«Άλλη αίσθηση καθήκοντος έχει η ΝΔ και άλλη εμείς. Η ΝΔ θεωρούσε καθήκον της να διαιωνίζει – με πράξεις ή παραλείψεις – για 3 δεκαετίες ένα καθεστώς ανομίας και μη φορολόγησης των τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς καμία προστασία των σχέσεων εργασίας. Εμείς κάναμε το αντίθετο: αδειοδοτήσαμε, εφαρμόσαμε το Σύνταγμα, το Δημόσιο εισέπραξε, έγινε ένας κρυστάλλινος διαγωνισμός που ελέγχθηκε από το ΣτΕ σε όλα τα στάδια, και εκ των υστέρων η ΝΔ επιχείρησε να μας εκδικηθεί, κυρίως διότι σε πολιτικό επίπεδο αποκαλύψαμε τη διαπλεκόμενη αδράνειά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη διαπίστωση του πορίσματος περί πρακτικών χειραγώγησης, ο κ. Παππάς επισήμανε: «Αυτά είναι εντελώς έωλα, δεν στέκονται πουθενά. Έχουν καταπέσει και από την εξέταση μαρτύρων και έμεινε η πολιτική σκοπιμότητα της ΝΔ».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «η ουσία είναι ότι έγινε ο διαγωνισμός, το Δημόσιο εισέπραξε λεφτά, και η ΝΔ μετά τη νίκη της στις εκλογές, έσπευσε να απαλλάξει από αυτό το βάρος τις ιδιοκτησίες τω καναλιών. Υπάρχει μια προσπάθεια πολιτικής αντεκδίκησης, επειδή μέσα από τις δικές μας πρωτοβουλίες, έγινε φανερό πως όταν η Πολιτεία θέλει, μπορεί και την εργασία να προστατεύσει στους τηλεοπτικούς σταθμούς, και τα λεφτά των αδειών να εισπράξει, και το Σύνταγμα να εφαρμόσει και να εισπράξει τους οφειλόμενους φόρους».

Έκανε λόγο για «μεθόδευση από επικοινωνιακά – μιντιακά κέντρα και τη ΝΔ, η οποία γελοιοποίησε τη διαδικασία».

Ερωτηθείς για τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, ο κ. Παππάς τόνισε ότι ήταν ένας υποψήφιος που δεν πληρούσε τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και αποκλείστηκε. Αναφορικά με τα ραντεβού που είχε μαζί του, ο πρώην υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Τίποτα το μεμπτό. Την υποχρέωσή μου έκανα. Ενθάρρυνα τις επενδύσεις. Έμεινε η ΝΔ με τις ανοησίες της».

Υποστήριξε δε, ότι «ουδείς στην πορεία της υπόθεσης και κατά την εξέταση μαρτύρων, δήλωσε, υπέθεσε ή υπονόησε ότι ήταν “δώρο” τα χρήματα που εισέπραξε ο κ. Καλογρίτσας. «Ήταν αποτέλεσμα μιας εμπορικής συμφωνίας.  Δικαιώθηκε δηλαδή η εκτίμηση που είχαμε κάνει από πέρυσι το καλοκαίρι, ότι επρόκειτο για μια αστική διαφορά. Την έπιασε η ΝΔ, την έκανε “κουβάρι”, συγκρούστηκε με την αλήθεια και “έσπασε τα μούτρα της”. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι ίδιοι οι κατήγοροι που έστησαν μια προανακριτική από το τίποτα, έπεσαν πάνω στην αλήθεια και αναγκάστηκαν να κάνουν το πρωτοφανές, να αποσύρουν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος