Ν. Μαραβέγιας στο Πρώτο : Ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός πάνω σε κινούμενη άμμο (audio)

Υπερψηφίστηκε χθες ο κρατικός προϋπολογισμός από την Βουλή με προβλέψεις για ανάπτυξη έως 5% για το 2022.

Τι σημαίνει όμως ότι για άλλο ένα οικονομικό έτος καλείται να εκτελεστεί σε συνθήκες πανδημίας, επομένως αβεβαιότητας για την Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρο τον πλανήτη;

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, στην εκπομπή “Το Πρώτο στην Ευρώπη και τον κόσμο” και τον Πολυδεύκη Παπαδόπουλο ο Καθηγητής και Μέλος του Γραφείου Προϋπολογισμού Βουλής Ναπολέων Μαραβέγιας, ο προϋπολογισμός είναι μέσα στα πλαίσια του εφικτού αλλά εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι είναι, όπως είπε, ότι πρόκειται για την πρώτη φορά παγκοσμίως που μια υγειονομική εξέλιξη προσδιορίζει σε τέτοιο βαθμό την οικονομική και νομισματική πολιτική. Επομένως οποιαδήποτε στοιχεία περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός μπορεί να μην έχουν καμία χρηστικότητα. Είναι ένας ρεαλιστικός προϋπολογισμός σύμφωνα και με τους διεθνείς Οργανισμούς.

Ηδη η ανάπτυξη του 2021 είναι 6.9, οπότε μεγάλο μέρος των απωλειών που έχουν αποκατασταθεί, επομένως κρίνεται ικανοποιητικό.
Δεν ξέρουμε όμως τι θα γίνει με την κατανάλωση, τις επενδύσεις, τον τουρισμό ή τα δημοσιονομικά, αν για παράδειγμα έχουμε και άλλες παροχές από το κράτος. Μοιάζει με άλλα λόγια σαν να φτιάχτηκε πάνω σε κινούμενη άμμο.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος