Ν. Φίλης στην ΕΡΤ για τις εξελίξεις στο ειδικό δικαστήριο: Συκοφαντίες τα λεγόμενα της γραμματέως Καλογρίτσα (video)

«Αυτά που είπε η κυρία αυτή με καθυστέρηση στο δικαστήριο, στην προανακριτική, στην ανάκριση, είναι στοιχεία τα οποία δεν έχουν καμία αξία, είναι ψέματα, είναι συκοφαντίες», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επτά» αναφορικά με το ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 και σε συνέχεια της κατάθεσης συνεργάτη του Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο ίδιος πρόσθεσε, μεταξύ άλλων:

«Η Νέα Δημοκρατία ψάχνει για άσφαιρες αντιπαραθέσεις και προκειμένου να μην απαντήσει στα κρίσιμα ζητήματα του κόσμου (…) Υπάρχει διαπραγμάτευση ανοιχτή του κ. Καλογρίτσα με την κυβέρνηση για τα δάνειά του. Έχει 70 εκατομμύρια δάνεια στις τράπεζες και θέλει να μειώσει ο Καλογρίτσας.

Είναι ο άνθρωπος του, είναι γραμματέας του, είναι απλό. Έχει δικαίωμα να λέει τα πάντα. Έίναι κατηγορούμενος. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Τώρα αν κάποιος όμως πρέπει να μιλήσει για τα κέρδη από τον κ. Καλογρίτσα, αυτός είναι ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος ήταν αποδεδειγμένα -δεν είναι κρυφό αυτό- συνέταιρος σε εταιρεία με τον κύριο Καλογρίτσα. Άρα ας αφήσουμε αυτό το κεφάλαιο, “την πονάει” την κυβέρνηση, μην το κουβεντιάζουμε.

(…) Ο ίδιος (σ.σ. κ. Καλογρίτσας) όπως και άλλοι επιχειρηματίες, πηγαίνουν σε όλες τις κυβερνήσεις γιατί έχουν αιτήματα. Αν αυτά ικανοποιούνται ή όχι αυτό είναι θέμα που αφορά τις κυβερνήσεις και τα υπουργεία. Θέλω να σας πω ότι τα όσα είπε η γραμματεύς του κ. Καλογρίτσα στο δικαστήριο διαψεύστηκαν επισήμως από τον κύριο Λοβέρδο, το δικηγόρο του κ. Καλογρίτσα και την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Είπαν δηλαδή, ότι η Γραμματεύς δεν συνέδεσε την υποτιθέμενη ροή χρημάτων προσωπικά με τον κ. Παππά. Άρα μη συζητάμε τώρα το θέμα που δεν υφίσταται. Αν υφίστατο θα το εξιχνίαζε το δικαστήριο. Θα υπήρχε μήνυση οπωσδήποτε από τον κ. Παππά σε αυτή την κυρία που τόλμησε να υπονοήσει μερικά πράγματα δυσφημιστικά και συκοφαντικά.

Ο κ. Φίλης στο τέλος της συνέντευξής του, ερωτηθείς σχετικά γνωστοποίησε ότι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφιος στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος