Μπουρκίνα Φάσο: Ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν περίπου 50 γυναίκες σε δύο ξεχωριστά περιστατικά

Array

Ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν περίπου 50 γυναίκες στη βόρεια επαρχία Σουμ της Μπουρκίνα Φάσο σε δύο ξεχωριστά περιστατικά στις 12 και 13 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και κατοίκους, που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε περίπου 12 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Αρμπίντα την Πέμπτη. Περίπου 40 γυναίκες απήχθησαν.

«Οι γυναίκες είχαν συγκεντρωθεί για να πάνε να μαζέψουν φύλλα και άγρια φρούτα διότι δεν υπάρχει τίποτα να φάμε», δήλωσε ένας από τους κατοίκους.

Συνεχείς απαγωγές

Σε ξεχωριστό περιστατικό την Παρασκευή, σε μια περιοχή βόρεια της Αρμπίντα, περίπου 20 άλλες γυναίκες επίσης έπεσαν θύματα απαγωγής από ενόπλους.

«Κάποιες γυναίκες και από τις δύο ομάδες κατάφεραν να ξεφύγουν και επέστρεψαν στο χωριό με τα πόδια», πρόσθεσε ο κάτοικος.

Σήμερα η κυβέρνηση επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι «έχουν ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν όλα αυτά τα αθώα θύματα σώα και ασφαλή».

Η Μπουρκίνα Φάσο είναι αντιμέτωπη με μια βίαιη εξέγερση ανταρτών που συνδέονται τόσο με την Aλ Κάιντα όσο και με το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα από το γειτονικό Μαλί το 2015.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 2,7 εκατ. έχουν εκτοπιστεί σε όλη την περιοχή του Σάχελ, όπου η ανασφάλεια έχει επηρεάσει τη γεωργία και έχει συμβάλει στην άνοδο του επιπέδου της πείνας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, The Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος