Βόλος: Από την 1η Δεκεμβρίου στην πλατεία Πανεπιστημίου η «Χώρα του Ρούντολφ»

Από την 1η Δεκεμβρίου 2026 έως τις 8 Ιανουαρίου 2027 προγραμματίζεται να λειτουργήσει στην πλατεία Πανεπιστημίου η «Χώρα του Ρούντολφ», στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου.

Για την κατασκευή και την τοποθέτηση του θεματικού πάρκου, τις μεταφορές και την αποξήλωσή του μετά τις γιορτές, ο Δήμος ενέκρινε συνολική δαπάνη 117.800 ευρώ, με τον ΦΠΑ. Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στη Διαύγεια.

Το ποσό κατανέμεται σε δύο χρονιές: 97.000 ευρώ θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του 2026 και τα υπόλοιπα 20.800 ευρώ από εκείνον του 2027, καθώς η λειτουργία του πάρκου και οι εργασίες απομάκρυνσής του εκτείνονται και στο νέο έτος.

Η έγκριση ακολουθεί σχετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής και εξασφαλίζει τις πιστώσεις για την υλοποίηση του πάρκου στην πλατεία Πανεπιστημίου. Το συγκεκριμένο έγγραφο αφορά αυτές τις εργασίες και δεν παρουσιάζει το συνολικό κόστος του χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου.

Εργαστήρια, παραμυθένια σπίτια και το χωριό του Άη Βασίλη

Το θεματικό πάρκο θα περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σκηνικό με διαφορετικά οικήματα, εργαστήρια και διακοσμητικές συνθέσεις. Στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων προβλέπεται η δημιουργία σεναρίου με έντονο χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα, με εργαστήρια κατασκευής στολιδιών, χειροποίητων ρολογιών και επεξεργασίας μανιταριών, καθώς και ειδικά διαμορφωμένη βιβλιοθήκη.

Ιδιαίτερη θέση στον σχεδιασμό έχουν το ζαχαροπλαστείο της κυρίας Αη Βασίλη, η Πρεσβεία του Νότιου Πόλου και η Τράπεζα του Βόρειου Πόλου, τα οποία θα αποτελούν επιμέρους θεματικές ενότητες του πάρκου.

Στις κατασκευές περιλαμβάνονται επίσης:

  • Το σπίτι του Ρούντολφ, αποτελούμενο από πέντε αυτόνομα, ενωμένα τμήματα.
  • Ο στάβλος των ταράνδων και το σέρβις των ελκήθρων.
  • Ημιώροφος, γκαράζ του Άη Βασίλη και μπαλκόνι με τηλεσκόπιο.
  • Το σπίτι του Άη Βασίλη, με θρόνο, δέντρα, φωτισμό και διακόσμηση.
  • Το ταχυδρομείο, εξοπλισμένο με τραπέζια, καρέκλες, ταχυδρομικό κουτί και διακοσμητικά στοιχεία, το οποίο θα είναι επισκέψιμο για εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
  • Ο σταθμός του Πολικού Εξπρές, με κεντρικό σταθμό, τρένο και φιγούρες ταράνδων.

Στον χώρο προβλέπεται ακόμη η τοποθέτηση φανοστατών σε διάταξη τούνελ, καθώς και πέντε μεγάλων συνθέσεων ανάμεσα στα οικήματα. Οι συνθέσεις θα έχουν ελάχιστο μήκος τριών μέτρων και ύψος από τρία έως τέσσερα μέτρα και θα παρουσιάζουν θέματα όπως βιβλία και καρυοθραύστες, κερί και βιβλίο, ζαχαρωτά, χιονάνθρωπο με ζαχαρωτά, μανιτάρια και δύο ταράνδους.

Η είσοδος του πάρκου θα βρίσκεται επί της οδού Ερμού και θα είναι διπλής όψης, ύψους πέντε μέτρων, με διακοσμητικές γλυπτές συνθέσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος