Μποδοσάκειο Νοσοκομείο: Κέντρο για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων στη Δυτική Μακεδονία

Array
Το Μποδοσάκειο, το πρώτο νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία, είναι μεταξύ των επόμενων 15 νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια που ορίστηκαν με την τελευταία υπουργική απόφαση, σε πρώτη φάση ήταν 10, τα οποία θα χορηγούν μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενείς με covid-19, ενώ επελέγη ως κέντρο στη Δυτική Μακεδονία. Το ιατρείο στο οποίο θα γίνεται αυτό, είναι ήδη έτοιμο.
 Ο διοικητής του Μποδοσάκειου, Σταύρος Παπασωτηρίου, μίλησε στην ΕΡΤ3, για τη διαδικασία που ακολουθείται. Από την στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, η χορήγησή τους πρέπει να γίνεται μέσα στις πέντε πρώτες ημέρες από την στιγμή που βγει θετικό το PCR test.

  Με σχετική του αναφορά, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, ενημέρωσε τα μέλη του «ότι ζητήθηκε η αρωγή του Συλλόγου στη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, με παρουσία κάποιου γιατρού εθελοντικά, ή, ακόμα και αυτού που αιτήθηκε της αρωγής με πλήρη κάλυψη από πλευράς του Νοσοκομείου( Νομικής, Νοσηλευτικής κ.τ.λ). Όσα μέλη του ΙΣΚ επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επικοινωνούν, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, είτε, τηλεφωνικά στο 6944273379. Ήδη στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας συγκροτήθηκε τετραμελής επιτροπή γιατρών με
Πρόεδρο την Νεφρολόγο – υπεύθυνη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Δέσποινα Καρασσαβίδου που θα έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του κέντρου.

Την ίδια ώρα, παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΙΡΗ ΚΕΣΚΙΛΙΔΟΥ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος