Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο Πρώτο: Η συναυλία στον κήπο του Ραδιομεγάρου ήταν το δικό μας μουσικό κατευόδιο στον Μίκη (audio)

«Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε, ήταν μια τιμητική κίνηση, ένας αποχαιρετισμός όλης της ΕΡΤ», τόνισε ο διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, Τάσος Ρωσόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Αφύλαχτη διάβαση» με τον Θωμά Σίδερη, αναφορικά με την αποχαιρετιστήρια συναυλία για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη το βράδυ της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου 2021, στον κήπο του Ραδιομεγάρου.

«Ο Μίκης είχε εμπλακεί πολύ μέσα στην ΕΡΤ, είτε ως διευθυντής των Μουσικών Συνόλων, είτε ως συνθέτης. Υπήρχε συχνή επαφή με τα έργα του, άρα είχαμε ένα λόγο παραπάνω και αυτή η στενή μουσική σχέση μας αποτυπώθηκε κατά το ελάχιστο στη συναυλία. Ήταν ό,τι πιο ζεστό μπορούσαμε να κάνουμε», τόνισε ο κ. Ρωσόπουλος.

Όπως είπε η ΕΡΤ έχει τα αντανακλαστικά και «όλα τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης ήταν πολύ θερμοί από τη στιγμή που το πρότεινα». «Κάναμε άμεσα κάθε κίνηση που μπορούσε να γίνει την ημέρα που έληγε το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη, να πούμε το δικό μας μουσικό κατευόδιο στον Μίκη Θεοδωράκη», σημείωσε

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια ιδιαιτερότητα της συναυλίας, καθώς οι ερμηνείες αποδόθηκαν από τους ανθρώπους της ΕΡΤ. «Προφανώς υπάρχουν πολλοί σημαντικοί ερμηνευτές του έργου του Μίκη, αλλά θέλαμε να αποδώσουν τα τραγούδια του, τα μέλη της χορωδίας μας», υπογράμμισε.

«Ενώ είναι μέλη μιας ομάδας, για πρώτη φορά ο κόσμος τους έβλεπε σε πρώτο πλάνο. Βγαίνοντας από την ομάδα, τραγούδησαν όλοι μαζί, θέλοντας να δείξουμε ότι όλο αυτό γίνεται από μια μεγάλη οικογένεια, τη μουσική οικογένεια του Μίκη που έχει κάνει τόσα πράγματα πολλά», πρόσθεσε ο κ. Ρωσόπουλος.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος