MOMus: Ανοίγει την αγκαλιά του στο κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι πέντε χώροι του MOMus στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ανοίγουν τις πόρτες τους την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και περιμένουν τους φίλους-επισκέπτες, με επτά νέες αλλά και παλαιότερες παραγωγές που το κοινό δεν είχε την ευκαιρία να δει, λόγω του lockdown, τις δημιουργίες 200 και πλέον καλλιτεχνών και δωρεάν είσοδο για όλη την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, έως και την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021.

MOMus: Ανοίγει την αγκαλιά του στο κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι έξι και πλέον μήνες που κράτησαν το κοινό μακριά από τους μουσειακούς χώρους ήταν πολλοί και οι εκθέσεις πλέον φαίνονται πιο φωτεινές, με ακόμη πιο έντονη τη διάθεση για διαδραστικότητα με το κοινό, αλληλεγγύη με τους ίδιους τους καλλιτέχνες αλλά και όλες τις κοινωνικές ομάδες. Το ίδιο διάστημα στάθηκε αφορμή για την επαναθεώρηση των στόχων και των προτεραιοτήτων που έθεσε το MOMus σε όλες τις εκφάνσεις της δραστηριότητάς του. Οι πόρτες ανοίγουν ξανά και με μεγάλη χαρά και αισιοδοξία συνεχίζεται αυτή η ανεπανάληπτη και αναντικατάστατη σχέση μεταξύ μουσείων και κοινού, τηρώντας όλες τις υγειονομικές οδηγίες, για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι εκθέσεις «Utopia Revisited. Λογοτεχνία, Φιλοσοφία και Πολιτική στην τέχνη της Ρωσικής Πρωτοπορίας» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη στη Μονή Λαζαριστών, «Together, So Far SoClose» στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και «Anthropause» στο Μουσείο Φωτογραφίας στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον κόσμο να τις επισκεφθεί ξανά. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει με τις μόνιμες συλλογές του και τις νέες εκθέσεις βιντεοπροβολών των Larissa Sansour – Soren Lind «In Vitro», της Μαρίας Ζερβός «Τhe Camp» καθώς και την ομαδική έκθεση «When The Present is History / Όταν το παρόν είναι ιστορία» (έναρξη 21.05). Τέλος, οι επισκέπτες του Μουσείου Άλεξ Μυλωνά στην Αθήνα εκτός από τα έργα της γλύπτριας Άλεξ Μυλωνά, θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τη νέα έκθεση-παραγωγή «Takis – Ενεργειακοί Τόποι» από τις 15 Μαΐου.

Όλες οι πληροφορίες για το κοινό, θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.momus.gr καθώς και στα κανάλια του Οργανισμού στο facebook @MOMusMuseums, @MOMusModern, @MOMusContemporary, @MOMusPhotography, @MOMusExperimental, @MOMusAlexMylona και στο Instagram @momus_museums.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος