Μολδαβία: Αγωνία των Ουκρανών προσφύγων γι’ αυτούς που άφησαν πίσω

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν περάσει μέχρι στιγμής τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς.

Ευρισκόμενοι πλέον σε ασφαλές έδαφος, προσπαθούν να μάθουν νέα των συγγενών τους που έχουν εγκλωβιστεί στο Χάρκοβο, το Κίεβο και άλλες πόλεις που βομβαρδίζονται.

Η 29χρονη Τζούλια είναι από το Χάρκοβο που έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από τις βομβιστικές επιθέσεις. Οι γονείς της αρνούνται να το εγκαταλείψουν. Η νεαρή επέστρεψε για λίγα λεπτά στο αυτοκίνητό της που διαφεύγοντας το εγκατέλειψε στην ουκρανική πλευρά των συνόρων στο πέρασμα του Οτάτσι στη Μολδαβία.

Πρόσφυγες συναντούν τους δικούς τους ανθρώπους και παραλαμβάνουν πράγματα. Η 42χρονη Τατιάνα βρήκε καταφύγιο με τα δυο της παιδιά στη Ρουμανία. Στη γέφυρα του Δνείστερου που χωρίζει τις δύο χώρες, συνάντησε τον άνδρα της που έμεινε πίσω για να υπερασπιστεί το Κίεβο.

Η Τατιάνα θα επιστρέψει στα παιδιά της περιμένοντας να τελειώσει ο πόλεμος. Από τη Μολδαβία, μέχρι τώρα, έχουν διέλθει περισσότεροι από 300 χιλιάδες πρόσφυγες. Περίπου 100 χιλιάδες έχουν παραμείνει στη χώρα, πιστεύοντας ότι σύντομα θα επιστρέψουν στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΚΑΜΕΡΑ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΣΑΠΑΝΙΤΗΣ, ΗΧΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος