Μητέρα Γρηγορόπουλου: Θεωρώ τον Κορκονέα αμετανόητο δολοφόνο – Θα απορώ πάντα γιατί έχασα το παιδί μου

Για την απόφαση αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.

«Αισθάνθηκα τεράστια απογοήτευση. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι μία από τις μελανότερες σελίδες για τη δικαστική ιστορία της χώρας μας και θέλω να φροντίσω με όλες μου τις δυνάμεις να διορθωθεί αυτό» σημείωσε μιλώντας στην Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο. Μάλιστα σημείωσε πως οι δικηγόροι της «προέβησαν χθες σε διάβημα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου έγινε δεκτό και από τον Άρειο Πάγο ότι αυτή η απόφαση δεν ήταν σωστή και θεωρώ ότι θα ασκηθεί καινούργια έφεση και από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Σημειώνεται πως η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας που αποφυλακίζει τον Επ. Κορκονέα ήλθε έπειτα από τρία «όχι» από τους δικαστές και τέσσερα «ναι» από τους ενόρκους.

Μάλιστα η μητέρα του άτυχου μαθητή τόνισε σχετικά με τη διαδικασία: «δεν είχαμε δικαίωμα λόγου. Μείναμε σαν διακοσμητικά πρόσωπα στην αίθουσα, έπειτα από απόφαση των τριών δικαστών προτού γίνει η εκλογή των ενόρκων, κάτι που είναι παράνομο, και ακριβώς γι’ αυτό θα ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος από τους συνηγόρους μου».

«Όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία δεν υπήρχαν επεισόδια και συμπλοκές στο σημείο όπου έγινε αυτό το έγκλημα. Ο ίδιος ο Κορκονέας, στην απολογία του ομολόγησε ότι απάντησε ψέματα για να δικαιολογήσει τη χρήση όπλου και να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση από το πειθαρχικό συμβούλιο. Πολλοί όμως επιμένουν να πιστεύουν στα μυθεύματα του Κορκονέα, της οικογένειάς του και των συνηγόρων υπεράσπισης και αγνοούν το συνταρακτικό βίντεο της κ. Βαλιάτσα το οποίο αποκάλυπτε ότι πριν τη δολοφονία υπήρχε απόλυτη ησυχία στο σημείο και αποκάλυψε επίσης την στοχευμένη ευθεία βολή του Κορκονέα» σημείωσε.

«Σε πρόσφατη ανάρτηση αναρχικών μνημονεύεται ο Αλέξανδρος ως ο αναρχικός μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, σε παρόμοιες αναρτήσεις από παρεμφερείς οργανώσεις τον θεωρούν μέλος της ομάδας τους και συναγωνιστή τους. Αυτά είναι ανυπόστατα και ψευδή. Απλά υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός που πιστεύουν στα μυθεύματα του Κορκονέα» πρόσθεσε η Τζ. Τσαλικιάν και συμπλήρωσε σχετικά με τα ερωτήματα που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί: «Οι δύο αστυνομικοί έλαβαν εντολή από το κέντρο να μεταβούν σε κάποιο περιστατικό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αυτοί παράκουσαν την εντολή αυτή και μετέβησαν στο σημείο στο οποίο αργότερα διέπραξαν τη δολοφονία. Εκεί δεν υπήρχαν ομάδες παιδιών, ταραχοποιών, απλώς 4-5 παιδιά που έπαιζαν και οι θαμώνες των καφετεριών εκεί έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους. Αυτό αποτελεί για εμένα ένα αδυσώπητο ερωτηματικό «γιατί δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο;». Δεν έχω καμία απάντηση και θα έχω μία απορία μέχρι το τέλος της ζωής μου γιατί έχω χάσει το παιδί μου».

«Επειδή δεν μπορώ να το αποδώσω κάπου αλλού θα πω ότι πιστεύω ότι εκείνη την περίοδο – με δεδομένες τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν – υπήρχε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Πολιτεύματος και ήθελαν να γίνει μία ακραία πράξη στο κέντρο της Αθήνας, όπως και πραγματικά έγινε» συμπλήρωσε.

Σχετικά με οποιαδήποτε επικοινωνία της με τον Επ. Κορκονέα

«Δεν έχω να ρωτήσω τίποτα τον Κορκονέα. Ένας διάλογος μαζί του θα ήταν αδιανόητος. Θεωρώ πως μετά τη δολοφονία επεδόθησαν σε μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Αλέξανδρου και προσβολής της μνήμης του. Τον θεωρώ αμετανόητο δολοφόνο. Δεν έχω να πω τίποτα μαζί του. Δεν έχει να μου απαντήσει σε τίποτα. Είναι άνθρωπος ο οποίος χρησιμοποιεί συνεχώς ψέματα».

Μάλιστα τον χαρακτήρισε «ψυχρό άνθρωπο» και σημείωσε πως δεν είχαν σε όλο το διάστημα του δικαστηρίου βλεμματική επαφή ενώ στην περίπτωση μιας τυχαίας συνάντησης η κα. Τσαλικιάν ανέφερε πως «θεωρώ ότι θα προσπαθήσει να με αποφύγει όπως θα προσπαθήσω το ίδιο και εγώ».

«Πριν βγει η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου υποκριτικά τελείως είχε ζητήσει συγγνώμη αλλά ήταν για να αφήσει μία θετική εντύπωση στο δικαστήριο που θα έβγαζε την απόφαση. Είναι ένας άνθρωπος χωρίς συναισθήματα. Τη βραδιά που έκανε τη δολοφονία του Αλέξανδρου πήρε τηλέφωνο τη σύζυγό του και της είπε «Μαράκι κάτι έγινε στη δουλειά. Θα αργήσω. Και είχε δολοφονήσει ένα αθώο παιδί» πρόσθεσε ακόμη για τον Επ. Κοπρκονέα.

Σχετικά με την απόφαση 

Το σύστημα των ενόρκων δεν πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει απλώς πιστεύω να δούμε πως και από ποιους ενημερώθηκαν οι ένορκοι. Οι ένορκοι δεν άκουσαν καμία μαρτυρική κατάθεση, δεν διάβασαν κανένα έγγραφο, δεν είχαν πρόσβαση στη δικογραφία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου του οποίου η απόφαση αναιρέθηκε, δεν είχαν πρόσβαση στην απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και μετά από συνεδρίαση μίας ώρας με τους δικαστές ανέτρεψαν την απόφαση του Αρείου Πάγου και αυτό χωρίς καμία δικαιολογία. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί και από την επιθεώρηση του Αρείου Πάγου

«Να αποδοθεί το δίκαιο. Αισθάνομαι ότι δεν έχει αποδοθεί» συμπλήρωσε η μητέρα του άτυχου μαθητή ενώ έκανε γνωστό ένα αίτημά της προς τον δήμο Αθηναίων το οποίο είναι ένα «μνημείο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον δήμο Αθηναίων, για να μπορεί το μνημείο αυτό να μην ανήκει σε χώρους αναρχικών και αντιεξουσιαστών μόνο αλλά να ανήκει σε όλους τους δημότες της Αθήνας και σε όλους τους Έλληνες».

Τέλος η κ. Τσαλικιάν ανέφερε «ο πόνος της απώλειας δεν απαλύνεται και προστίθεται και όλος αυτό ο καημός για τις συκοφαντίες κατά του Αλέξανδρου και το αδυσώπητο ερωτηματικό «γιατί δεν ζει το παιδί μου. Τι συνέβη και έγινε αυτή η δολοφονία».

Σχετικές ειδήσεις:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος