Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ενεργοποιήθηκαν μηχανισμοί προκειμένου να αποφυλακιστεί ξανά ο Κορκονέας (video)

Επίσημο διάβημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αναίρεση της απόφασης για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα κατέθεσε η οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκπρόσωπος της οικογένειας του 15χρονου που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό, μίλησε για την υπόθεση.

«Για δεύτερη φορά έγινε αυτό με σκανδαλώδη τρόπο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ενώ υπήρξε απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε παρανόμως αυτό το ελαφρυντικό», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η συνήγορος της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου εστίασε την τοποθέτησή της στο ότι δεκατέσσερα χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, άνοιξε και πάλι την πόρτα της φυλακής για τον Κορκονέα, στον οποίο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Τον Ιούλιο του 2019, το Εφετείο τον είχε κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Έτσι, είχε «σπάσει» η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων για τον πρώην ειδικό φρουρό και είχε μετατραπεί σε 13 χρόνια κάθειρξη.

Διαδικασίες έξω από το δικαιϊκό μας σύστημα

«Ενεργοποιήθηκαν μηχανισμοί προκειμένου να ξαναγνωριστεί (το ελαφρυντικό) και να αποφυλακιστεί ξανά ο Κορκονέας» είπε και πρόσθεσε ότι «αυτοί οι μηχανισμοί επιχείρησαν να αποκλείσουν την πλευρά της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με τρόπο που υποδηλώνει παραδιαδικασίες, έξω από το δικαιϊκό μας σύστημα».

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου «ο Κορκονέας είχε εξακολουθητική προκλητική συμπεριφορά ως αστυνομικός, παραβίαζε τα καθήκοντά του, είχε εριστική και επιθετική συμπεριφορά προς τους πολίτες και υπήρχαν ζητήματα οπλοχρησίας».

Η ίδια αναφέρθηκε στα ψευδή στοιχεία που είχε προσκομίσει στην υπηρεσία για την προσωπική του ζωή ενώ όπως είπε στην ΕΡΤ «είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά του την ημέρα του εγκλήματος που παραβίασε την εντολή του κέντρου και προσέγγισε τα παιδιά στα Εξάρχεια μιλώντας τους χυδαία».

Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν δεκάδες στοιχεία που παραπέμπουν όχι σε σύννομο πρότερο βίο αλλά σε αποδεικτική τεκμηρίωση της απουσίας του.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιους μηχανισμούς αναφέρεται η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι πρόκειται «για παρακρατικούς μηχανισμούς εντός της δικαιοσύνης και της αστυνομίας οι οποίοι αντί να δικαιώσουν την οικογένεια του παιδιού ασχολούνται με το πώς θα ρίξουν στα μαλακά τον δράστη».

Δήλωσε μάλιστα πεπεισμένη ότι θα αναιρεθεί πάλι η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου για τον κατηγορούμενο.

Δείτε επίσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος