Μίνα Γκάγκα: Είναι μύθος ότι το εμβόλιο δημιουργεί προβλήματα στις εγκύους-Πολύ μεγαλύτερος ο κίνδυνος από την επαφή με τον ιό

Array

“Μας ανησυχούν όλες οι περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα“, τόνισε η Υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην ειδική εκπομπή «COVID19 Ώρα μηδέν» της ΕΡΤ3.

“Πέρυσι κάναμε lockdown αλλά δεν είχαμε τα εμβόλια, ενώ τώρα ο περισσότερος κόσμος έχει εμβολιαστεί και τηρεί τα μέτρα”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι πρέπει να πειστούν οι υπόλοιποι συμπολίτες μας και κυρίως οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που κινδυνεύουν περισσότερο. Η κ. Γκάγκα επισήμανε ότι από τα 580 κρεβάτια στις ΜΕΘ φτάσαμε τα 1.300, εκ των οποίων τα 600 διατίθενται σε ασθενείς covid και 500 εξ αυτών είναι γεμάτα και πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο στο σύστημα υγείας, εάν όμως συνεχίσουμε με 6.500 κρούσματα την ημέρα, θα υπάρξει μεγάλη πίεση. Η κ. Γκάγκα κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την γ’ ενισχυτική δόση, ειδικά αν είναι ηλικιωμένοι, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στο μέλλον, το πιστοποιητικό εμβολιασμού να εκδίδεται μόνο εφόσον έχουν γίνει και οι τρεις δόσεις. Για όσους έχουν κάνει δύο δόσεις στο εξωτερικό, είπε ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την 1η δόση στην Ελλάδα. Τόνισε ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος από την επαφή με τον ίδιο τον ιό από ό,τι με το εμβόλιο, και μάλιστα όσοι ασθενήσουν κινδυνεύουν από το σύνδρομο του long covid. Η κ. Γκάγκα κατέληξε λέγοντας ότι είναι μύθος ότι ο εμβολιασμός δημιουργεί προβλήματα σε όσες γυναίκες θέλουν να μείνουν έγκυοι, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει ασφάλεια για το εμβόλιο και καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος