Μέσα στο 2019 η καταβολή ολόκληρου του επιδόματος θέρμανσης (video)

Νωρίτερα θα ξεκινήσει φέτος η καταβολή του συνολικού ποσού για το επίδομα θέρμανσης, εντός δηλαδή του 2019, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών.

Οι δικαιούχοι θα επιδοτηθούν φέτος με τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 10 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την περσινή χρονιά και μένει να αποφασιστεί πως θα κατανεμηθεί αυτό το επιπλέον ποσό.

Στα σχέδια που επεξεργάζονται, είναι το επιπλέον ποσό να μοιραστεί στους κατοίκους των  περιοχών της πρώτης και της δεύτερης ζώνης, στους ορεινούς δηλαδή νομούς της χώρας.

Ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, είναι μέσα στο 2019 να καταβληθεί ολόκληρο το επίδομα θέρμανσης, όπως δήλωσε και σε τηλεοπτική του συνέντευξη  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Με την εξάντληση του προϋπολογισμού του μέτρου μέσα στην τρέχουσα χρονιά, περισσότερα από 400 χιλιάδες νοικοκυριά, που πληρούν τα κριτήρια για να ωφεληθούν, θα έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα για να προμηθευτούν το πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου , οπότε και ξεκινά η φετινή σεζόν διανομής. Η τιμή λιανικής αναμένεται για τα φθηνά τουλάχιστον πρατήρια της Αττικής, να διαμορφωθεί γύρω στο 1,02 έως 1,03 ευρώ ανά λίτρο, χαμηλότερη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στα πρατήρια των νησιωτικών και άλλων περιοχών οι τιμές πετρελαίου θέρμανσης αναμένονται να κυμανθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος