Με τις υπογραφές Ελ Αραμπί και Καμαρά ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ 2-3 (highlights)

Με δύο γκολ του Ελ Αραμπί στο 34’ και στο 70’ και ένα του Καμαρά μόλις στο ξεκίνημα του ματς (1’) ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ κερδίζοντας την ΑΕΚ με 3-2 στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής στη Super League. Τα τέρματα της ΑΕΚ πέτυχε ο Αραούχο στο 15’ και στο 79’.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε στο ΟΑΚΑ το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός καθώς στη δεύτερη επίθεση του βρήκε δίχτυα. Από εκτέλεση κόρνερ ο Καμαρά έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ έξω από τη περιοχή νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 0-1 στο πρώτο λεπτό του αγώνα. Η ΑΕΚ έβγαλε άμεσα αντίδραση και με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου (15’) έφερε το ματς στα ίσα όταν ο Αραούχο αξιοποίησε τη σέντρα του Μάνταλου και με κεφαλιά έγραψε το 1-1. Η «Ένωση» συνέχισε να πιέζει και να χάνει καλές ευκαιρίες με στημένα (φάουλ Τσούμπερ) αλλά και με κόρνερ τα οποία όμως περνούσαν ανεκμετάλλευτα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 22’ να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ αλλά ο Στάνκοβιτς με εντυπωσιακή προσπάθεια σταμάτησε το σουτ του Λαλά έξω από τη περιοχή. Δώδεκα λεπτά αργότερα (34’) οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και πάλι δίχτυα αυτή τη φορά με τον Ελ Αραμπί που απέφυγε τον Μισελέν και νίκησε τον Στάνκοβις για το 1-2. Γκολ το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι ζητώντας πέναλτι σε σπρώξιμο του Βράνιες στη περιοχή που προηγήθηκε στη προηγούμενη φάση, αλλά και για τον Ελ Αραμπί ότι ήταν σε θέση οφσάιντ όταν δέχτηκε τη μπάλα. Ωστόσο μετά από εξέταση στο VAR και για τις δύο φάσεις, δεν βρέθηκε κάτι το μεμπτό και το γκολ μέτρησε για τον Ολυμπιακό που με το 1-2 υπέρ του πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Η ΑΕΚ μάλιστα έβγαλε ανακοίνωση διαμαρτυρίας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου για πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της.

Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο μέρος αλλά ο Ολυμπιακός έχασε τη πρώτη καλή ευκαιρία στα επόμενα 45’ με το σουτ του Μασούρα που απέκρουσε ο Στάνκοβιτς στο 52’. Η «Ένωση» στο 65’ είχε τη δικιά της καλή στιγμή με τον Άμραμπατ που έδιωξε με τα πόδια ο Βάλτσικ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα (70’) ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» τη νίκη με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ελ Αραμπί που έκανε το 1-3. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς, ωστόσο στο 73’ ο Καμαρά απείλησε εκ νέου με δύο διαδοχικά σουτ όπου το πρώτο απέκρουσε ο Στάνκοβιτς, ενώ το δεύτερο σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 79’ ο Αραούχο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ξαναέβαλε την ΑΕΚ στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-3, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία στο 82’ με τον Μασούρα που δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία. Στα λεπτά που απέμειναν η ΑΕΚ προσπάθησε για την ισοφάριση χωρίς κάτι αξιόλογο όμως και ο Ολυμπιακός κατέγραψε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με την οποία αποσπάστηκε στην βαθμολογία έξι βαθμούς από τους διώκτες του.

Διαιτητής: Φάμπιο Βερίσιο (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Άμραμπατ – Εμβιλά

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμαντί (74΄ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (74΄ Γεβτιτς), Σιμόες (87΄ Λε Ταλέκ), Γκαρσία (46΄ Άμραμπατ), Μάνταλος, Τσούμπερ (74΄ Ανσαριφάρντ), Αραουχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (87΄ Μπα), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (68΄ Μπουχαλάκης, Μασούρας (84΄ Λόπες), Ελ Αραμπί (85΄ Τικίνιο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος