Με στάσεις εργασίας τον Απρίλιο απαντούν οι καθηγητές στην αξιολόγηση – Τι είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ για την κόντρα με το υπ. Παιδείας

Σύνοψη
  • «Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά», δήλωσε ο Νίκος Παπαχρήστος.
  • «Υπήρχαν εργαλεία αξιολόγησης από το προηγούμενο θεσμικό καθεστώς»

Με στάσεις εργασίας όλο τον Απρίλιο απαντούν οι καθηγητές στην αξιολόγηση του υπουργείου Παιδείας. Ο Νίκος Παπαχρήστος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) o οποίος εξήγησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» για το λόγο που αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στην πρώηνυπουργό Παιδείας.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, εάν οι καθηγητές αρνούνται την αξιολόγηση για να προστατεύσουν κάποιους συναδέλφους που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους απάντησε αρνητικά. «Από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, οι υπάλληλοι με την μεγαλύτερη επιστημονική κατάρτιση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Εσωτερικών, είναι οι εκπαιδευτικοί. Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά», τόνισε.

Χαρακτηρίζοντας την πρώην υπουργό Παιδείας ως «εμπνεύστρια της επίθεσης εναντίον του κλάδου με τα μεγαλύτερα αντικειμενικά προσόντα στο δημόσιο» ο κ. Παπαχρήστος υποστήριξε ότι η αξιολόγηση επεβλήθη από την κ. Κεραμέως «όχι για να γίνουν καλύτεροι οι εκπαιδευτικοί, αλλά για να φτιάξει το ηγετικό προφίλ της».

Αντέδρασε μάλιστα στο επιχείρημα ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση λέγοντας ότι «υπήρχαν εργαλεία από το προηγούμενο θεσμικό καθεστώς». Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση στην πρώην υπουργό Παιδείας είπε χαρακτηριστικά: «Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο της κας Κεραμέως για να δείξει ότι είναι η πολιτικός με σιδηρά πυγμή της κυρίας στα βόρεια προάστεια, εκεί όπου εκλέγεται».

«Η ΟΛΜΕ είχε ψηφίσει και με τις ψήφους της ΔΑΚΕ το σύστημα αξιολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο η κα Κεραμέως επειδή το θεώρησε ότι ήταν πολύ light (σ.σ. ήπιο), θέλησε να το κάνει χειρότερο για να βάλει κι αυτή την πινελιά της στο χώρο της εκπαίδευσης και δημιούργησε αυτό το οποίο δημιούργησε» σημείωσε ο κ. Παπαχρήστος.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του αναφέρθηκε και στον τρόπο αξιολόγησης των στελεχών που έχει να κάνει με το ποιος έχει περισσότερα διδακτορικά, μεταπτυχιακά στο γνωστικό αντικείμενο.

«Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Κεραμέως, διευθυντής Δευτεροβάθμιας γινόταν ο φιλόλογος που είχε διδακτορικό στη Βιολογία και ο καθηγητής της Νομικής, επειδή δεν είχε μεταπτυχιακό δεν γινόταν. Το δυστύχημα είναι ότι ο κ. Πιερρακάκης παραμένει δεσμευμένος στα προηγούμενα, γιατί πρέπει στη λογική της συνέχειας της κυβέρνησης, να υπηρετήσει πράγματα τα οποία είναι αδιανόητα». Επιπλέον, όπως είπε, «είναι η μοναδική υπουργός Παιδείας που έκανε τόσες χιλιάδες διορισμούς κι έχει κατορθώσει να είναι αντιπαθής στο σύνολο των εκπαιδευτικών».

Πηγή: Συνδέσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος