Μάντλιν: Σήμα Ιντερπόλ για ύποπτη – Ερευνώνται και άλλες εξαφανίσεις (video)

Χιονοστιβάδα εξελίξεων στην υπόθεση εξαφάνισης της Μάντλιν Μακάν. Η αστυνομία στην Πορτογαλία και τη Γερμανία ανοίγουν παλιούς φακέλους, ενώ οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους αρχίζουν να ελπίζουν ότι θα βρεθεί κάποιο στοιχείο για την τύχη τους. Ο 43χρονος Γερμανός συνδέεται με άλλες 5 υποθέσεις εξαφάνισης ανηλίκων.

Πρόκειται για την πιο πολυσυζητημένη αναζήτηση παιδιού στη σύγχρονη ιστορία. Ο χαρακτηρισμός από τις γερμανικές αρχές του Κρίστιαν Μπρίκνερ ως βασικού υπόπτου προκάλεσε νέο ενδιαφέρον στην εξαφάνιση της μικρής Μάντλιν.

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που μας λένε ότι είναι νεκρή. Δεν υπάρχει πιθανότητα να είναι ζωντανή. Δεν έχουμε το πτώμα της αλλά πιστεύουμε ότι είναι νεκρή. Έχουμε κάποια στοιχεία ότι ο ύποπτος το έκανε αυτό. Αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες από τον κόσμο, από τις περιοχές όπου έζησε», δήλωσε ο Γερμανός εισαγγελέας, Χανς Κριστιάν Βόλτερς.

Γερμανοί δημοσιογράφοι προχωρούν ένα βήμα περισσότερο από τις αρχές. Λένε ότι οι ερευνητές γνωρίζουν ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ο απαγωγέας της τη σκότωσε.

«Έχουν μια εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο η Μάντλιν Μακάν πέθανε. Πώς πέθανε, πώς έγινε η δολοφονία της. Όμως δεν ξέρουν πού μπορεί να έθαψαν το πτώμα, και αυτό το παραδέχονται – δεν είναι ζήτημα τακτικής. Αυτό που θέλουν είναι να βρουν διάφορους ανθρώπους που ήταν στο περιβάλλον του Κρίστιαν Μπρίκνερ, κυρίως στην Πορτογαλία» σχολίασε ο δημοσιογράφος της BILD, Τζούλιαν Ράιχελτ.

Στο στόχαστρο της έρευνας και μια Γερμανίδα που σχετιζόταν με τον βασικό ύποπτο

Καταζητείται πλέον από την Ιντερπόλ μία Γερμανίδα, αλβανικής καταγωγής, η Ναξίγιε Μιφτάρι, η οποία ζούσε μαζί με τον Κρ. Μπρίκνερ στην Πορτογαλία το 2014, όμως απελάθηκε στη Γερμανία για διάπραξη εγκλημάτων. Είχε καταγγείλει στις αρχές τον Μπρίκνερ για κακοποίηση.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες δημοσιοποιεί και η Ιρλανδή Χέιζελ Μπέχαν– θύμα βιασμού το 2004, τρία χρόνια πριν από την εξαφάνιση της Μάντλιν, και μάλιστα, στην ίδια περιοχή, όπου χάθηκε η μικρή στην Πορτογαλία. Ζητά να ξανανοίξει η υπόθεσή της, βλέπει ομοιότητες με την υπόθεση βιασμού της 72χρονης Αμερικανίδας για την οποία καταδικάστηκε ο Μπρίκνερ, τον χαρακτηρίζει πιθανό δράστη και καταγγέλλει λάθη της αστυνομίας.

Οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις που έρχονται στο προσκήνιο διαδέχονται η μία την άλλη. Ένας πατέρας στη Βρετανία ζητά να μάθει αν ευθύνεται ο Μπρίκνερ για την εξαφάνιση της κόρης του στη Γερμανία, πριν από 20 χρόνια, όπως και οι γονείς τουλάχιστον τεσσάρων παιδιών, και της Μάντλιν.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδικασία, να συνεχίσουμε, ό,τι κι αν χρειαστεί, για όσο κι αν χρειαστεί, όμως ακόμη ελπίζω ότι θα βρούμε τη Μάντλιν», λέει η μητέρα της, Κέιτ ΜακΚαν.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος