Μακρόν: Το «χειρότερο σενάριο» θα ήταν το Ιράν να αποχωρήσει από τη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων (NPT)

Το «χειρότερο σενάριο» μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς της Κυριακής στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, που είχαν «αληθινή αποτελεσματικότητα», θα ήταν το Ιράν να αποχωρήσει από τη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων (NPT), έκρινε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η εξέλιξη αυτή θα αποτελούσε «εκτροπή», «εξασθένιση» της «συλλογικής» ασφάλειας, είπε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στον Τύπο μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Για να «προστατευθεί η συνθήκη μη διάσωσης», ανακοίνωσε πως έχει την πρόθεση να διεξαγάγει συνομιλίες «εντός των επόμενων ημερών» και με τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αρχίζοντας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο συνομίλησε χθες Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος