Μακελειό στη Γλυφάδα: Νεκροί η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, ο συνιδιοκτήτης κι ένας υπάλληλος – Αυτοκτόνησε ο δράστης

Αποφασισμένος για όλα ήταν ο 70χρονος ο οποίος λίγο μετά τις 10 το πρωί εισέβαλε σε ναυτιλιακή εταιρεία στην Γλυφάδα προκαλώντας μακελειό.

Ο δράστης και στη συνέχεια – όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία – αυτόχειρας, σε κατάσταση αμόκ με μια καραμπίνα στα χέρια και φωνάζοντας «ήρθα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα» ανέβηκε στον ημιώροφο του κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισέβαλε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον χώρο του πάρκινγκ. Έντρομοι οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να προφυλαχτούν. Άλλοι κρύφτηκαν κάτω από τα γραφεία, αρκετοί από τις σκάλες προσπάθησαν να ξεφύγουν και κάποιοι κρύφτηκαν στις τουαλέτες.

Στην συνέχεια ο δράστης ανεβαίνοντας στον ημιώροφο του κτιρίου πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο άντρες και μία γυναίκα.

Πανικόβλητοι οι εργαζόμενοι που βίωναν το αδιανόητο θρίλερ ειδοποίησαν τις αρχές.

Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός. Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ , άντρες της ΕΚΑΜ αλλά και ειδικός διαπραγματευτής.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 70χρονος είχε ταμπουρωθεί στο κτίριο. Η επικοινωνία μαζί του ήταν αδύνατη και έτσι αποφασίστηκε να γίνει έφοδος. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες της ΕΚΑΜ που μπήκαν στο κτίριο, έψαχναν όροφο – όροφο για να δουν πού είναι και αν- ως ασπίδα- κρατά ομήρους.

Δύο γυναίκες που είχαν βρει καταφύγιο στην τουαλέτα απελευθερώθηκαν. Λίγη πριν τις 12 το μεσημέρι ο δράστης εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου της ναυτιλιακής εταιρείας, με μία καραμπίνα δίπλα του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τη ζωή τους έχασαν από τις σφαίρες του δράστη η ιδιοκτήτρια της εταιρείας ηλικίας 67 ετών, ο συνιδιοκτήτης και διαχειριστής και ένας πρώην καπετάνιος, υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος -όπως λέγεται- προσπάθησε να τον ηρεμήσει.

Στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής ενώ εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας δίνουν κατάθεση στην Ασφάλεια και περιγράφουν με λεπτομέρεια όλα όσα βίωσαν.

Ο εμπλεκόμενος στην απίστευτη τραγωδία φέρεται να είναι ένας πρώην εργαζόμενος, αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος δούλευε για χρόνια ως επιστάτης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να είχε απολυθεί.

Κ. Δημογλίδου, εκπρ. ΕΛ.ΑΣ.: Ο δράστης μάλλον είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι

«Η επίθεση του δράστη είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τριών ατόμων μεταξύ των οποίων και η ιδιοκτήτρια της εταιρείας. Ο δράστης ο οποίος εργαζόταν για την οικογένεια βρέθηκε νεκρός σε άλλο χώρο από τους τρεις νεκρούς της εταιρεία» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου σχετικά με την αιματηρή επίθεση.

«Δίπλα του βρέθηκε το όπλο της έκνομης ενέργειάς του και μάλλον είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται σύμφωνα με την Ποινική Δικονομία για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης» είπε καταλήγοντας.

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος