Μ. Παγώνη: Στα απογευματινά χειρουργεία χρειάζεται παρά πολύ προσωπικό – Αντίθετη η ΕΙΝΑΠ

Σύνοψη
  • Πάγιο αίτημα είναι οι άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, να γίνουν γρήγορα οι κρίσεις, να υπάρχει χρηματοδότηση και εκπαίδευση των νέων γιατρών, είπε η Ματίνα Παγώνη

«Τα απογευματινά χειρουργεία, δεν μπορούν να γίνουν γιατί χρειάζεται πάρα πολύ προσωπικό, με ομάδα, αναισθησιολόγου, νοσηλευτών καιι φυσικά και άλλες ειδικότητες όπως καρδιολόγοι και παθολόγοι για ενδεχόμενη επιπλοκή», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υπενθυμίζοντας ότι πάγιο αίτημα είναι οι άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, να γίνουν γρήγορα οι κρίσεις, να υπάρχει χρηματοδότηση και εκπαίδευση των νέων γιατρών για να μην φεύγουν στο εξωτερικό «ώστε να είναι η επόμενη γενιά μας».

Τα χειρουργεία θα γίνονται από γιατρούς με εναλλαγή βαρδιών (rotation), δηλαδή, όπως είπε και ο υπουργός Υγείας σε ερώτησή μας, αν κάποιος έχει βάρδια το πρωί, δεν θα μπορεί να είναι και το απόγευμα. Ο απογευματινός, στη συνέχεια, θα κάνει την άλλη μέρα το πρωί και δεν θα συμμετέχει στα απογευματινά και ου το κάθε εξής. Γιατί αλλιώς το ωράριο για έναν γιατρό θα είναι εξαντλητικό.

«Εμάς τη θέση μας για τα απογευματινά χειρουργία, εδώ και 1,5 μήνα ο υπουργός την ξέρει, τα έχουμε συζητήσει, είπαμε ότι είμαστε αντίθετοι, το γνωρίζει, είπαμε γιατί είμαστε αντίθετοι, ο υπουργός είπε τις δικές του απόψεις», πρόσθεσε.

Στην Αθήνα από ό,τι είπαν, από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν τα απογευματινά. Αυτό που ξέρω είναι ότι η συμμετοχή είναι προαιρετική για κάθε τμήμα. Αποφασίζουν οι γιατροί του τμήματος. Αν οι γιατροί πουν ότι δεν θα μπορούν να κάνουν απογευματινά χειρουργεία, προφανώς δεν θα τα κάνουν, είπε τέλος η Ματίνα Παγώνη.

Πηγή: ΕΡΤnews -Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος