Μ. Μπόση στην ΕΡΤ: Κάθετη αύξηση παράνομων όπλων και εκρηκτικών υλών που κυκλοφορούν σε πάρα πολλά χέρια

Για κάθετη αύξηση παράνομων όπλων και εκρηκτικών υλών όλων των ειδών τα οποία κυκλοφορούν σε πάρα πολλά χέρια, μίλησε η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, Μαίρη Μπόση, στην εκπομπή Update και τον Θάνο Σιαφάκα, με αφορμή την εξουδετέρωση ενεργού εκρηκτικού μηχανισμού κοντά στην έδρα των ΜΑΤ.

Η κ. Μπόση συνέχισε λέγοντας ότι «ένα δεύτερο σχόλιο, επίσης εδώ και αρκετά χρόνια, είναι η πλήρης αλλαγή των εννοιών της τρομοκρατίας αλλά και του ίδιου του χώρου της τρομοκρατίας, καθώς έχει μεταλλαχθεί και μεταλλάσσεται διαρκώς.
Ένα τρίτο, που το αναφέρατε ήδη, έχουμε δει και έχουμε καταγράψει δείγματα συλλειτουργίας του οργανωμένου εγκλήματος και οργανώσεων τρομοκρατίας. Είναι αρκετά και θεωρώ ότι οι αρχές μας έχουν δώσει και αυτές αρκετά τέτοια στοιχεία. Ένα τέταρτο είναι η ειδοποίηση, η ειδοποίηση που έγινε σε μέσο ενημέρωσης. Αυτή η ειδοποίηση θυμίζει κλασική τρομοκρατία. Και ένα πέμπτο στοιχείο -που εδώ εμπίπτει και η ειδοποίηση- είναι η πιθανότητα θυμάτων που άκουσα να αναφέρεται. Εφόσον έγινε το τηλεφώνημα αυτό σε κάποιο μέσο, δείχνει ότι θέλει να έχει άλλοθι. Σε περίπτωση δηλαδή που οι αρχές δεν είχαν προλάβει να σπεύσουν στο σημείο και είχαμε θύματα, τότε θα είχαν πει, οι όποιοι, αν γίνει ανάληψη ευθύνης, ότι εμείς είχαμε τηλεφωνήσει, είχαμε ειδοποιήσει».

Σε άλλο σημείο σημείωσε ότι «έχουμε δει και έχω καταγράψει πάρα πολλές οργανώσεις αυτού του τύπου ή του γενικότερου τύπου της βίας, ότι δεν ενδιαφέρονται για αθώα θύματα[…] το ζήτημα είναι ότι οι αρχές, καθώς έχουν πολύ καλή κινητικότητα στο συγκεκριμένο θέμα, έσπευσαν έγκαιρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος