Μ. Ανδρουλάκης: «Στα χρόνια της χούντας ένιωθα μια εσωτερική απελευθέρωση που δεν τη νιώθω σήμερα»

Array

«Το παρελθόν φίλε είναι χρόνος του γέρου και εγώ στα 70 δεν νιώθω γέρος», σημειώνει ο Μίμης Ανδρουλάκης στο νέο του βιβλίου «Πριν σβήσουν τα φώτα», όπως αποκαλύπτει στο “Studio 4” της ΕΡΤ. Ο κ. Ανδρουλάκης μιλά για πρώτη φορά μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβριο του 1973, περιγράφοντας τις δύσκολες συνθήκες κάτω από το δικτατορικό καθεστώς, καθώς και για την επαναστατική του δράση.

Μ. Ανδρουλάκης για τη δράση του στα χρόνια της Χούντας: «Λέω ποτέ ξανά – Ήταν η μεγάλη μας στιγμή»

Ο Μίμης Ανδρουλάκης μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκεια της βίαιης περιόδου της Χούντας.

«Τα χρόνια της χούντας είναι τα πιο συναρπαστικά χρόνια της ζωής μου. Και λέω και ποτέ ξανά. Θέλω να σας πω κάτι που θα σας φανεί παράδοξο. Στα χρόνια της χούντας, της καταδίωξης, του κυνηγητού, της αγωνίας, της βίας, ένιωθα μια εσωτερική απελευθέρωση που δεν τη νιώθω σήμερα. Ήταν η μεγάλη μας στιγμή, ακόμα κι όταν τρώγαμε ξύλο πολλές φορές. Τη σύλληψη μου την απέφυγα από τυχαία γεγονότα. Το 72′ σε μια πορεία που έγινε στην Πατησίων με έβαλε σε ένα ταξί και με διέσωσε ο Αλέκος Σακελλάριος», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Για την αντιδικτατορική μου δράση μιλάω πρώτη φορά»

«Είχα ορκιστεί ότι μόνο μετά τα 50 χρόνια θα μιλήσω και για τις λευκές σελίδες του αντιδικτατορικού αγώνα. Ακόμα και για το Πολυτεχνείο που με πολιορκούσαν σε κάθε επέτειο.[..] Δεν ήθελα να έχω ούτε προσωπικό, ούτε πολιτικό, ούτε κομματικό κίνητρο. Αυτό το ξεγύμνωμα της ψυχής μου υπάρχει στο “Πριν σβήσουν τα φώτα”».

«Με τρόμαζε η αίσθηση ενός ανεπανόρθωτου σφάλματος», συμπλήρωσε στη συνέχεια, ενθυμούμενος τις σκέψεις του κατά τη διάρκεια της περιόδου της Χούντας.


Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος