Μ. Αλβανού, εγκληματολόγος: Με όρους τηλεριάλιτι η ενασχόληση του κόσμου με το έγκλημα στην Πάτρα (video)

Για το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και τον τρόπο που αντιδρά ο κόσμος στην σύλληψη της μητέρας για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζορτζίνας μίλησε στην ΕΡΤ η Δρ. Μαρία Αλβανού, εγκληματολόγος ζητώντας να περιμένουμε τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι το έγκλημα αντιμετωπίζεται από την κοινή γνώμη με όρους τηλεριάλιτι.

«Την πλήρη εικόνα θεωρώ ότι δεν μπορεί να την έχει κανένας που δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία, αλλά ακόμη και αν έχει πρόσβαση, στο ποινικό μας σύστημα η δικαστική και η ακροαματική διαδικασία είναι αυτή που αποδεικνύει μία κατηγορία», τόνισε η εγκληματολόγος στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Ανοιχτές όλες οι εκδοχές – Το δικαστήριο θα κρίνει αν υπάρχει έγκλημα

Και όπως είπε η κ. Αλβανού, «αυτή την στιγμή αυτό που βλέπω είναι ότι έχουμε δύο εκδοχές: είτε όντως έχουμε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρούμε τον/την/τους δράστες. Στη δεύτερη εκδοχή, να μην έχουμε έγκλημα, που θα σημαίνει ότι όχι μόνο έχουμε ένα φιάσκο αλλά και μία τεράστια τρώση του τεκμηρίου αθωότητας έτσι όπως έχει προχωρήσει μια συζήτηση και έχει ξεφύγει μία ενασχόληση του κόσμου με το έγκλημα μέσα σε όρους τηλεριάλιτι. Αυτήν την στιγμή έχουμε περάσει και σε μία άλλη σελίδα, λες και ο κόσμος αποφασίζει περί αποχώρησης και έχει χωριστεί οπαδικά για το ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος για μια τέτοια κατάσταση».

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο κόσμος την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών παρουσιάζει επιστημονικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με την κ. Αλβανού. «Οι εικόνες που είδαμε με τον όχλο δεν συμβαδίζουν με έναν κόσμο που θα πρέπει να στέκεται με δέος απέναντι σε τρεις θανάτους, είτε είναι έγκλημα είτε είναι από άλλο τρόπο» είπε κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «επιπολαιότητα και οπαδικό τρόπο που βλέπει μία τέτοια εκδοχή». Σύμφωνα με την δρ. εγκληματολογίας η στάση της κοινής γνώμης είναι σοκαριστική. «Αυτή την συμπεριφορά θα τη βρούμε μπροστά μας. Η βιαιότητα που είδαμε και ο τρόπος τηλεριάλιτι στην αντιμετώπιση εγκλημάτων είναι κάτι που θα το δούμε μπροστά μας φοβάμαι», επισήμανε η ειδικός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος