Λουτρό αίματος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 47 νεκροί και 206 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην Πολτάβα

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από το σημερινό πλήγμα της Ρωσίας στην πόλη Πολτάβα αυξήθηκε σε 47, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν στους 206.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δύο ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν μια εκπαιδευτική εγκατάσταση και ένα κοντινό νοσοκομείο σε κεντρική περιοχή της Ουκρανίας, στην περιοχή Πολτάβα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ο ανταποκριτής του ΕΡΤΝews στο Κίεβο, Κώστας Ονισένκο ανέφερε ότι το πλήγμα έγινε σε στρατιωτική σχολή και σύμφωνα όσα γίνονται γνωστά πάρα πολλά άτομα είναι κάτω από τα χαλάσματα και ενδεχομένως ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

«Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε εν μέρει. Οι άνθρωποι βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια. Πολλοί σώθηκαν», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, χτύπησε η σειρήνα και όσοι ήταν στο κτήριο έπρεπε να το εκκενώσουν όμως δεν πρόλαβαν γιατί η ταχύτητα των βαλλιστικών πυραύλων είναι πάρα πολύ υψηλή.

Κατά το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το πλήγμα συνέβη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός ειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων. «Συνέβη την ώρα που οι άνθρωποι πήγαιναν προς το υπόγειο καταφύγιο», τόνισε.

«Χάρη στο συντονισμένο έργο των διασωστών και των γιατρών, διασώθηκαν 25 άτομα, 11 από τα οποία απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια, οι διασώστες συνεχίζουν αυτή τη στιγμή το έργο τους», πρόσθεσε το υπουργείο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι διέταξε «πλήρη και άμεση έρευνα» για το τι συνέβη.

Ουκρανοί στρατιωτικοί μπλόγκερ, από την πλευρά τους, ισχυρίστηκαν ότι οι πύραυλοι είχαν στόχο μια επίσημη υπαίθρια στρατιωτική τελετή.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας υποσχέθηκε ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει και κάλεσε για άλλη μια φορά τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παραδώσουν επειγόντως περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας και να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπάει βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Ανταπόκριση: Κώστας Ονισένκο – Αίθουσα σύνταξης: Βάνα Κουτρουλού

Σχετικό Άρθρο: Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε η Δύση να επιτρέψει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς και να διαθέσει όπλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος