Lockdown: Σε “βαθύ κόκκινο” από σήμερα η Θεσσαλονίκη

Αυστηρότερα μέτρα ισχύουν από σήμερα στις 6 το πρωί μέχρι τις 16 Μαρτίου σε όλη τη χώρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Τους Θεσσαλονικείς περίμενε σήμερα μία νέα πραγματικότητα με αισθητά μειωμένη την κίνηση στο κέντρο και τους δρόμους της πόλης. Κλειστές είναι οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής καθώς και τα εμπορικά καταστήματα.

Χθες στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 314 κρούσματα κορονοϊού, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς η πίεση στα νοσοκομεία της πόλης δεν είναι μεγάλη. Στο Χαρίσειο γηροκομείο θα γίνουν σήμερα μοριακά τεστ σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους, ύστερα από τα κρούσματα που βρέθηκαν εκεί. Επίσης 3 νέα κρούσματα βρέθηκαν στην Πολεοδομία και έτσι σήμερα θα παραμείνει κλειστή.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα από σήμερα Πέμπτη 4 και έως την Τρίτη 16 Μαρτίου ισχύουν τα εξής:

Για τα SMS σε όλη τη χώρα

Ο κωδικός μετακίνησης 2 για την μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ο κωδικός μετακίνησης 3 ως προς το σκέλος της μετάβασης σε τραπεζικό κατάστημα, θα ισχύει εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ο κωδικός μετακίνησης 6 για σωματική άσκηση θα αφορά μόνο πεζούς ή ποδηλάτες και κανείς δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για να μεταβεί σε άλλες περιοχές με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4 πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινήσεις σε περίπτωση ελέγχου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου “βαθύ κόκκινο” κατατάσσεται εκτός από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές, σε όλη τη χώρα, κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος