Στόλτενμπεργκ: Καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ – Δεν ενεργοποιείται το άρθρο 4

Array

Καμία ένδειξη ότι ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης επίθεσης, η έκρηξη οφείλεται πιθανόν σε πύραυλο της ουκρανικής αεράμυνας, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με το πλήγμα από τους πυραύλους στην Πολωνία, μετά την συνάντηση των μονίμων αντιπροσώπων της Συμμαχίας.

Όπως είπε η έρευνα του συμβάντος συνεχίζεται και δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης επίθεσης. «Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική μας ανάλυση, το περιστατικό προκλήθηκε πιθανότατα από πύραυλο του ουκρανικού αντιαεροπορικού συστήματος ο οποίος εβλήθη για την υπεράσπιση του ουκρανικού εδάφους απέναντι στους ρωσικού πυραύλους Cruise», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας.

«Θέλω όμως να είμαι σαφής, δεν ήταν λάθος της Ουκρανίας καθώς η Ρωσία συνεχίζει τον παράνομο πόλεμο» τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ o οποίος έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει ανάγκη για την ενεργοποίηση του άρθρου 4.

Το περιστατικό δείχνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις ανέφερε σε άλλο σημείο. «Παραμένουμε προσεχτικοί, ήρεμοι και στενά συντονισμένοι».

Τα προκαταρκτικά ευρήματα δείχνουν ότι πιθανόν αυτό το πλήγμα προκλήθηκε από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο είπε απαντώντας σε ερώτηση ενώ πρόσθεσε ότι μιλώντας με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα συμφώνησαν ότι η Ρωσία φέρει την τελική ευθύνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ανέφερε ακόμα ότι βασική προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ δηλώνουν ετοιμότητα για την προμήθεια αντιαεροπορικών μέσων στην Ουκρανία. Χωρίς να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα του ΝΑΤΟ, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Ομάδα Επαφής για την Ουκρανία θα συνεδριάσει εντός της ημέρας με κύριο θέμα συζήτησης την αντιαεροπορική άμυνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος