Ντ. Πεσκόφ: Ο πύραυλος στην Πολωνία ανήκει στους S-300 της Ουκρανίας

Array

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστηρίζει ότι το χτύπημα στην Πολωνία προήλθε από ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας. «Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου στην Πολωνία δείχνουν συντρίμμια που, σύμφωνα με ειδικούς της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, ανήκουν σε πύραυλο S-300 της ουκρανικής αεροπορίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το Κρεμλίνο εκτίμησε ότι κάποιες χώρες έκαναν «αβάσιμες δηλώσεις» για την έκρηξη. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, το οποίο προκλήθηκε, όπως εξήγησε, από σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν έχουν ενεργοποιηθεί ειδικοί δίαυλοι επικοινωνίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά υπογράμμισε ότι η αμερικανική αντίδραση ήταν «συγκρατημένη» σε σύγκριση με αυτή άλλων χωρών.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα δήλωσε νωρίτερα ότι η Βαρσοβία δεν έχει «αδιάσειστα στοιχεία» για το ποιος εξαπέλυσε τον πύραυλο που έπεσε στο πολωνικό έδαφος.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους εταίρους της χώρας του στην G7 και στο ΝΑΤΟ ότι η πυραυλική έκρηξη στην Πολωνία προκλήθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, δήλωσε στο Reuters πηγή από τη Συμμαχία σήμερα.

Η Μόσχα χαρακτήρισε τις κατηγορίες για ρωσικά πλήγματα στο έδαφος της Πολωνίας «προκλήσεις». «Οι ισχυρισμοί των πολωνικών μέσων ενημέρωσης και αξιωματούχων για τη φερόμενη πτώση ρωσικών πυραύλων κοντά στο χωριό Σεβόντοφ αποτελούν σκόπιμη πρόκληση με στόχο να κλιμακωθεί η κατάσταση», αντέδρασε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram. «Κανένα πλήγμα δεν εξαπολύθηκε σε στόχους κοντά στα ουκρανοπολωνικά σύνορα» από τον ρωσικό στρατό, τόνισε το υπουργείο.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι το πυραυλικό πλήγμα στο πολωνικό έδαφος δείχνει πως η Δύση πλησιάζει περισσότερο σε άλλον ένα Παγκόσμιο Πόλεμο. “Το περιστατικό με το καταγγελόμενο από την Ουκρανία ‘πυραυλικό πλήγμα’ σε πολωνικό αγρόκτημα αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: διεξάγοντας υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει εγγύτερα σε παγκόσμιο πόλεμο“, αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Μεντβέντεφ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος