Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε κτίρια της Χεζμπολάχ – Θέσεις ισραηλινών στρατιωτών βομβάρδισε η λιβανέζικη οργάνωση

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 26/03  ότι, τα μαχητικά αεροσκάφη του πραγματοποίησαν επιδρομή σε κτίρια της Χεζμπολάχ χθες το βράδυ στις περιοχές Tayr Harfa και Dhahira στο νότιο Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Avichai Adraee δήλωσε στην πλατφόρμα «Χ» ότι δύο οβίδες παρακολουθήθηκαν από τον Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την πόλη Shlomi στο βόρειο Ισραήλ και οι πηγές των πυροβολισμών δέχθηκαν επίθεση.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη του βομβάρδισαν στρατιωτικό συγκρότημα της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, ενώ οι πολιτοφυλακές ανακοίνωσαν τη δολοφονία ενός από τα μέλη της.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι εντόπισε ένοπλους άνδρες στο στρατιωτικό συγκρότημα που στόχευσε τη νύχτα στην περιοχή Mays al-Jabal στο νότιο Λίβανο.

Επεσήμανε ότι παρακολούθησε την εκτόξευση περίπου 15 βλημάτων από τον Λίβανο προς τοποθεσία του στρατού, αλλά προσγειώθηκαν σε ανοιχτούς χώρους και δεν προκάλεσαν θύματα.

Νωρίτερα, η λιβανέζικη Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε, τα ξημερώματα της Τρίτης, δύο θέσεις Ισραηλινών στρατιωτών ως απάντηση στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο.

Η  Χεζμπολάχ ανέφερε σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις ότι βομβάρδισε δύο κτίρια που χρησιμοποιούσαν οι ισραηλινές δυνάμεις στη Σομίρα και στο Σλόμι «με τα κατάλληλα όπλα», ως απάντηση στον ισραηλινό βομβαρδισμό χωριών του νότου του Λιβάνου.

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στόχευσε σήμερα το πρωί ένα σπίτι στα δυτικά προάστια της πόλης Mays al-Jabal. Ένα μέλος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε.

Η λιβανική Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τη δολοφονία ενός από τα μέλη της, ονόματι Muhammad al-Zein από την πόλη Shahhour στο νότιο Λίβανο, αλλά δεν διευκρίνισε τις συνθήκες του θανάτου του.

Σχεδόν καθημερινοί διασυνοριακοί βομβαρδισμοί ξέσπασαν μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της λιβανικής ομάδας Χεζμπολάχ μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος