Κύκλοι Υπ. Παιδείας: Γνωστή από το καλοκαίρι η ανάκληση λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου στην Λάρισα – Ερώτηση στην Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχουν “πυροδοτήσει” οι αντιδράσεις για την δικαστική απόφαση, με την οποία ορίζεται άμεσα εκτελεστέα η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή της λειτουργίας του Δημοτικού και του Λυκείου των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ράπτου. 

Για “απαράδεκτη απόφαση, εν μέσω της σχολικής χρονιάς”, κάνουν λόγο γονείς, διαμαρτυρόμενοι έντονα, ενώ, όπως δήλωσαν, αύριο θα πάνε τα παιδιά τους κανονικά στο σχολείο και θα συγκεντρωθούν έξω απ’ αυτό για να διαμαρτυρηθούν.

Κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας ωστόσο αναφέρουν πως: “Η ανάκληση ήταν γνωστή από τον Ιούλιο, ωστόσο είχε προσφύγει το σχολείο κατά της απόφασης. Τώρα βγήκε η οριστική απόφαση του δικαστηρίου, που βρίσκει σύννομη την απόφαση για το κλείσιμό του, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Τρεις φορές ο ΕΟΠΕΠ έχει γνωμοδοτήσει, ότι πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία του λόγω θεμάτων ασφαλείας κτιρίου. Το υπουργείο Παιδείας έχει μεριμνήσει να βρουν όλοι οι μαθητές θέση σε δημόσιο σχολείο.”

Την ίδια ώρα ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, για το θέμα προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ζητώντας παράλληλα να δοθεί παράταση στη λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων, μέχρι το τέλος αυτής και να επανεξεταστεί το όλο θέμα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος