Λάρισα: Διαμαρτύρονται έντονα οι γονείς για το “λουκέτο” στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου

Αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δικαστική απόφαση για κλείσιμο του Δημοτικού και του Λυκείου των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ράπτου στη Λάρισα.

Λάρισα: Διαμαρτύρονται έντονα οι γονείς για το “λουκέτο” στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου

Η δικαστική απόφαση με την οποία ορίζεται άμεσα εκτελεστέα η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή της λειτουργίας του σχολείου που στεγάζεται επι της οδού Καρδίτσης (απόφαση του υπουργείου Παιδείας με την οποία δεν χορηγούνταν εκ νέου άδεια λειτουργίας στο σχολείο) κοινοποιήθηκε στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Λάρισας.

Η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Κατερίνα Καραγιώργου ανακοίνωσε την απόφαση, με την οποία απορρίπτονται οι ενστάσεις της διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων, στους γονείς που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία για να διαμαρτυρηθούν, λέγοντας ότι “συναισθάνεται τους γονείς και οτι απ την πλευρά της Διεύθυνσης θα εξασφαλιστεί πως απο αύριο οι μαθητές θα μπορούν να πάνε στο σχολείο της γειτονιάς τους”.

Για “απαράδεκτη απόφαση, εν μέσω της σχολικής χρονιάς”, έκαναν λόγο οι γονείς, διαμαρτυρόμενοι έντονα, ενώ, όπως δήλωσαν, αύριο θα πάνε τα παιδιά τους κανονικά στο σχολείο και θα συγκεντρωθούν έξω απο αυτό για να διαμαρτυρηθούν.

Λάρισα: Διαμαρτύρονται έντονα οι γονείς για το “λουκέτο” στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου

Η Διεύθυνση του σχολείου απέστειλε ανακοίνωση στους γονείς με την οποία ενημερώνει οτι
“Τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου δεν έχουν παραλάβει καμία δικαστική απόφαση σχετικά με τη λειτουργία τους. Ως εκ τούτου συνεχίζουμε κανονικά τη λειτουργία μας. Ήδη, κατατίθενται νέες αιτήσεις αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωσή σας.”

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο Β.ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Στο ανώτατο επίπεδο αναδεικνύει το μείζον ζήτημα της λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως. Έτσι, σύντομα αναμένεται να συζητηθούν στη βουλή όλες οι παράμετροι και οι εξελίξεις που έχουν φέρει στα όρια της απόγνωσης γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Λάρισα.

Ο κ. Κόκκαλης, δεδομένου πως ήδη βρισκόμαστε εν μέσω της σχολικής περιόδου, ζητά να δοθεί παράταση στη λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων μέχρι το τέλος αυτής και να επανεξεταστεί το όλο θέμα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση του κ. Κόκκαλη: «Ως είναι τοις πάσι γνωστό στην πόλη της Λάρισας, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ακριβώς λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023, η Υφυπουργός Παιδείας, με δύο αποφάσεις της, ανακάλεσε την υφισταμένη άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου, προκαλώντας ανυπολόγιστη αναστάτωση σε 1.500 μαθητές και στις οικογένειες αυτών και σε 200 εκπαιδευτικούς και εργαζομένους των εκπαιδευτηρίων… Ποιοι ήταν οι λόγοι που δικαιολογούσαν ή επέτασσαν τον Ιούλιο του 2022 την λήψη από την Πολιτεία του επαχθέστερου μέτρου της ανάκλησης των αδειών του σχολείου;.. Η προάσπιση των συμφερόντων μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών & εργαζομένων, που δεν ανήκει στο έργο της Δικαιοσύνης, αλλά αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας, με ποιους τρόπους και μέσα εξασφαλίστηκε από την Υφυπουργό; Ποιες είναι οι ενέργειες της Πολιτείας, που κατέτειναν κατά το χρόνο έκδοσης των ανακλητικών αποφάσεων, οι οποίες θα διέκοπταν την λειτουργία του σχολείου, στην «προστασία» πάσης φύσεων εννόμων συμφερόντων των μαθητών και των εκπαιδευτικών; Εξεδόθη εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των 10 ημερών από την ανακλητική απόφαση, διοικητική απόφαση της Υφυπουργού, ως είχε εκ του νόμου (4229/2014 αρθρο 11) υποχρέωση, για την μετεγγραφή των μαθητών, που φοιτούσαν στο φορέα του οποίου ανακλήθηκε η άδεια; Κι αν ναι, παρακαλούμε να κοινοποιηθούν τα σχετικά έγγραφα, ώστε να προκύπτει ο αριθμός των αιτήσεων μετεγγραφών και ο φορέας υποδοχής, για τον οποίο τυχόν εγκρίθηκε η μετεγγραφή των μαθητών… Ερωτάται η αρμόδια κ. Υπουργός: Ποια είναι η συνολική μέριμνα της Πολιτείας και του Υπουργείου Παιδείας, για την απρόσκοπτη εκπαιδευτική πορεία και ομαλή φοίτηση χιλιάδων μαθητών του εν λόγω σχολείου, τόσο κατά το χρόνο έκδοσης των ανακλητικών αποφάσεων, όσο και σήμερα, μεσούσης της σχολικής χρονιάς, ενώ είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος διακοπής λειτουργίας ακόμη και εντός των ημερών;»

Μαθητής της Β Λυκείου του σχολείου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι “η ταραχή και η αβεβαιότητα είναι τεράστιες”, ότι “δεν μπορεί η Λάρισα να καλύψει τόσο μεγάλο μαθητικό δυναμικό” και οτι ο ίδιος δεν δέχεται να αλλάξει σχολείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος