Κρήτη: Πρωτότυπος οδοντιατρικός έλεγχος σε χιλιάδες μαθητές από την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας

Παραμύθι με αίσιο τέλος είναι η επίσκεψη στον οδοντογιατρό για χιλιάδες παιδιά, μαθητές σε σχολεία της Κρήτης, που υποβάλλονται στην – για πολλούς βασανιστική – οδοντιατρική εξέταση με χαρούμενη και παιγνιώδη διάθεση.

Κι αυτό χάρη στον Γιατρό τον Κάστορα, των δοντιών τον μάστορα, ο οποίος με το όχημά του, την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας, επισκέπτεται καθημερινά τα σχολεία του νησιού, ώστε τα παιδιά να κάνουν τον απαραίτητο για την στοματική τους υγεία προληπτικό έλεγχο.

Κρήτη: Πρωτότυπος οδοντιατρικός έλεγχος σε χιλιάδες μαθητές από την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας

«Ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας», το παραμύθι της Ειρήνης Ανδρουλάκη, είναι το αφήγημα, το οποίο η Περιφέρεια Κρήτης επέλεξε, για να κάνει με ευφάνταστο τρόπο τους μαθητές να δουν με άλλο μάτι την επίσκεψη στον οδοντίατρο και να κατανοήσουν την αξία της πρόληψης.

Κρήτη: Πρωτότυπος οδοντιατρικός έλεγχος σε χιλιάδες μαθητές από την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, υπεύθυνος για τις Κινητές Μονάδες Πρόληψης της Περιφέρειας και τον Αθλητισμό, Γιώργος Πιτσούλης: «H διατήρηση της στοματικής υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία. Η Περιφέρεια Κρήτης σχεδίασε και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξήγησε, μιλώντας στο ertnews, η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα έχει επισκεφθεί 30 σχολεία του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου και οι μαθητές που έχουν εξεταστεί ξεπερνούν τους 1.500. Από τον Ιανουάριο η Μονάδα θα αρχίσει να επισκέπτεται σχολεία του νομού Λασιθίου και από τον Φεβρουάριο στο πρόγραμμα των προληπτικών οδοντιατρικών εξετάσεων θα μπουν και τα σχολεία των Χανίων. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Πιτσούλη, είναι να εξεταστούν προληπτικά από τους οδοντιάτρους της Κινητής Μονάδας συνολικά 6.000 παιδιά, μαθητές των δημοτικών σχολείων, τα οποία εκτός από συμβουλές για την στοματική υγεία, παίρνουν δώρο και το παραμύθι.

Κρήτη: Πρωτότυπος οδοντιατρικός έλεγχος σε χιλιάδες μαθητές από την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας

Και για να γίνει αυτή η διαδικασία ακόμα πιο διασκεδαστική για τα παιδιά, η Περιφέρεια Κρήτης έχει ετοιμάσει μια σειρά από παράλληλα δρώμενα, με πρωταγωνιστή τον «Γιατρό τον Κάστορα». Σε 100 σχολεία του νησιού θα πραγματοποιηθεί από την ηθοποιό Έφη Δράκου ένα θεατρικό διαδραστικό δρώμενο το οποίο είναι βασισμένο στο παραμύθι. Ακόμα, αρχής γενομένης από την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εννέα θεατρικές παραστάσεις βασισμένες στο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Ειρήνης Ανδρουλάκη και σκηνοθετημένες από την Κατερίνα Λουδιανού. Από αυτές, 4 θα γίνουν στο Ηράκλειο, από 2 στα Χανιά και το Ρέθυμνο και 1 στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος